Publicitate

IATA PROBLEMA de clasa a II-a care i-a încurcat pe părinți

IATA PROBLEMA de clasa a II-a care i-a încurcat pe părinți
Publicitate

Pentru cei mai mulți dintre noi, matematica nu este deloc floare la ureche. Ba, uneori, ne pun în dificultate exerciții și probleme dintre cele mai banale, pe care cei mici le-ar rezolva fără să clipească.

Un exemplu este următoarea problemă de matematică, ce se află în manualele elevilor de 6-7 ani din Marea Britanie. Deși aparent simplă, aceasta le-a ridicat probleme serioase părinților și a iscat o mulțime de controverse pe rețelele de socializare.

Iata problema:

Într-un tren, se află un anumit număr de persoane. 19 dintre acestea coboară la prima stație. 17 urcă în tren. În acest moment, în tren sunt 63 de călători. Se cere să se afle numărul de călători care a fost inițial în tren și să se indice metoda de calcul.

Reacțiile părinților au fost foarte diverse, majoritatea susținând că rezolvarea unei probleme atât de complexe pune presiune pe cei mici și îi stresează peste măsură. Printre multitudinea de reacții s-a remarcat cea a unui utilizator… licențiat în matematică la Cambridge, care nu a reușit să găsească soluția corectă a problemei, însă l-a acuzat pe cel care a postat problema că nu vrea decât să-și facă publicitate.

Încearcati și voi să rezolvati problema, apoi verificati dacă soluția este cea corectă.

Iată soluția:

63 – 17 + 19 = 65. Deci, inițial, în tren au fost 65 de călători.

Ai reușit să obții același rezultat?

Ce parere ai, problema este, într-adevăr, dificilă pentru copiii de 7 ani?

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.