Efectele si beneficiile terapiei Hijama

Tehnica Hijama isi are originea in Sunna Profetului Mahomed, fiind redata intr-o vasta colectie de hadituri autentice. Practicarea sa este recomandata si evidentiata in numeroase povestiri. Terapia Hijama este parte integranta din medicina profetica islamica.

Hijama era o practica obisnuita a profetului Mohamed si apropiatilor sai pentru tratarea unei game variate de afectiuni, precum si o forma de intretinere a organismului si de mentinere a sanatatii.

beneficiile-masajului-hijama

Ce este hijama sau punerea ventuzelor?

Hijama sau folosirea ventuzelor este un mod sigur si economic de tratare si de prevenire a mai multor boli. Cu toate ca utlizarea chinezeasca a acestei metode a fost limitata la cateva complicatii medicale cum ar fi infectii la plamani, raceli, tulburari ale organelor interne, dureri articulare, beneficiile  terapiei hijama pot fi mult mai mari.

Cuvantul “hijama” inseamna in araba “extragere, scoatere”. Metoda este recunoscuta drept medicina alternativa su o modalitate diferita de a trata divese tulburari si afectiuni ale organismului. Medicina moderna confirma beneficiile terapiei hijama si chiar incurajeaza practica in tratarea anumitor boli.

In aceasta procedura non-chirurgicala, sangele toxic sau sangele “rau” este scos din organism. “Punctele” hijama de pe corp reusesc sa faca acest lucru. In aceste puncte, sangele se acumuleaza si apoi este aspirat prin folosirea unui sistem mic de vidare. Sangele de acumuleaza pe suprafata pielii, se fac mici incizii, iar sangele iese prin aceste incizii si este colectat intr-o ventuza, de unde va fi eliminat.

Cand este indicat sa faci terapia Hijama?

Se recomanda ca hijama sa fie practicata in zilele impare ale calendarului lunar. Prin urmare, zilele prescrise in mod specific sunt luni, marti si joi. Zilele optime sunt 17, 19 si 21, asigurandu-ne ca acestea coincid cu luni, marti sau joi. Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a sfatuit sa nu se practice hijama vineri, sambata sau duminica si mai ales sa nu se practice miercurea.

Ibn Umar (Allah fie multumit de el) a declarat ca Mesagerul a spus “Hijama cea mai eficienta este pe stomacul gol. Este si un leac si o binecuvantare. Imbunatateste intelectul si memoria. Asa ca practicati Hijama cu binecuvantarea lui Allah joia. Stati departe de Hijama miercurea, vinerea, sambata si duminica pentru a fi in siguranta. Practicati hijama lunea si martea pentru ca este ziua in care Allah l-a salvat pe Ayub de proces. El a fost implicat in proces miercurea. Nu veti vindeca lepra (prin Hijama) miercuri sau miercuri seara.”

Cum se practica Hijama?

In primul rand, se aplica o cantitate considerabila de ulei pe zona respectiva. Noi folosim ulei de seminte negre sau de masline. Acest lucru ajuta la pregatirea pielii, crescand astfel confortul atunci cand ventuza se aplica, imbunatateste etansarea dintre ventuza si piele si, in cazul masajului Hijama, ofera lubrifierea necesara pentru a permite ventuzei sa se deplaseze lin si liber pe piele. Fiecare tratament se incepe prin aplicarea unei ventuze – sau a mai multor ventuze- in punctele corespunzatoare, folosind o aspiratie moderata. Se folosesc pompe manuale, portabile, speciale pentru acest scop, deoarece se considera a fi de departe metoda cea mai precisa pentru a asigura presiunea necesara in interiorul ventuzei. Ventuzele raman fixate pentru cateva minute.

In cazul unei hijama uscate, ventuzele vor fi apoi scoase si inlocuite, regland nivelul aspiratiei in mod corespunzator tratamentului. Vor ramane fixate intre 5 si 20 de minute. In cazul masajului Hijama, una sau mai multe ventuze vor fi folosite pentru a manipula piele si tesuturile acesteia. Tratamentul Sunna Hijama presupune, de asemenea, eliberarea sangelui stagnat in punctele tratate.

Acest lucru se realizeaza facand zgarieturi foarte fine pe suprafata pielii, permitandu-i unei cantitati mici de sange sa iasa prin piele. Odata facute zgarieturile, ventuzele sunt inlocuite si lasate pe loc pana la 20 de minute, in functie de natura si scopul tratamentului. In cele din urma, ventuzele sunt inlaturate, iar zona este curatata. Tratamentul este finalizat.

Beneficiile terapiei Hijama

Hijama este o tehnica veche care a fost utilizata in multe tari pentru a trata diferite boli si afectiuni ale organismului. In vreme ce chinezii par a-i oferi un rol principal in tratarea diverselor maladii, arabii au adoptat-o drept sunna profetului. Europenii, de asemenea, folosesc si ei ventuzele pentru a trata o multitudine de afectiuni.

Diferenta dintre arabi sau musulmani si altii in practicarea terapiei hijama nu a fost ascunsa, deoarece, in timp ce credinciosii erau interesati sa faca hijama ca sunna Profetului (fara a ridica prea multe semne de intrebare), altii o practicau doar pentru beneficiile medicale.

Primul si cel mai important beneficiu al terapiei hijama pentru un credicios este recompensa pe care el sau ea o primeste, atat spiritual cat si lumesc, dupa ce a urmat sunna Profetului. Nu numai credinciosii, ci oricine poate experimenta beneficiile acordate adeptilor lui Allah si a Profetului Sau. Pe de alta parte, atunci cand analizam terapia dintr-o perspectiva comuna, putem observa ca hijama are multe efecte benefice.

Hijama promoveaza fluxul de energie in sange. Elimina toxinele si alte materii toxice din sange. Ajuta la o insanatosire mai rapida, oamenii se insanatosesc mult mai repede dupa practicarea acestei terapii.   Este cunoscut faptul ca hijama poate preveni multe boli si, prin urmare, poate fi considerat una dintre cele mai bune terapii preventive. Mai mult de atat, se spune ca hijama ii poate ajuta pe oamenii care se afla sub vraji sau sub influenta unor forte malefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *