NU vei mai privi CEAPA cu aceiasi ochi, dupa ce vei afla CE POATE FACE !

NU vei mai privi CEAPA cu aceiasi ochi, dupa ce vei afla CE POATE FACE !

Era deja arhicunoscut faptul ca usturoiul, ceapa, arpagicul verde, prazul impiedică formarea vaselor de sânge noi care alimentează celulele cancerigene.

Banala ceapa nu prea primeste atentia pe care ar merita-o, desi efectele ei benefice asupra sanatatii sunt dintre cele mai felurite, daca este consumata cu regularitate. Desi savurata din cele mai vechi timpuri, oamenii de stiinta nu s-au aplecat asupra ei decat relativ recent. Studiile au confirmat insa ceea ce strabunii nostri stiau: ca ceapa ne tine sanatosi, prevenind o serie intreaga de boli. Cercetari realizate in Coreea si Mexic au aratat ca, mancata regulat, ceapa reduce cu 25% riscul de cancer la san si cu 40% pe cel de cancer ovarian, conform Suite101.com. Totul se datoreaza unui flavonoid numit keampferol, pe care ceapa il contine din plin. Acesta se regaseste si in broccoli sau afine, insa in ceapa abunda…

Multa lume iubeste gustul cepei, dar putini sunt aceia care se incumeta sa o consume in orice situatie si chiar mai putini cei care ii cunosc beneficiile asupra sanatatii.

Este plina de minerale, nutrienti, vitamine si compusi antiinflamatori unici. Cum este absolut necesar sa cunosti cat mai multe detalii despre acest aliment-minune, mai ales in aceasta perioada in care racelile dau tarcoale, iata, in primul rand, de ce este buna ceapa, conform Care2: 1. Beneficii asupra sanatatii – ceapa este buna pentru tratarea tusei, a congestiei sau a astmului si a infectiilor respiratorii. In plus, ajuta si la alungarea insectelor si la combaterea infectiilor. Zaharul si sucul de ceapa formeaza un sirop extrem de bun pentru copii bolnavi si cat se poate de natural si fara efecte adverse…

Ceapa este un aliment-medicament care nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Cei care o consuma regulat sunt mai putin expusi bolilor cardiace, racelilor, reumatismului si chiar cancerului. Ceapa poate fi consumata cruda, coapta, fiarta, prajita sau uscata in diverse preparate. Este stiut insa, ca prelucrarea termica distruge cea mai mare parte a calitatilor terapeutice ale cepei, de aceea se recomanda, ca in scop terapeutic, sa fie consumata cruda. Persoanele care consuma zilnic ceapa cruda sunt mai putin expuse bolilor cardiace, racesc foarte rar sau deloc, au mai putine dureri reumatice. Apreciata pentru virtutile sale terapeutice, tonice si antiinfectioase, ceapa este un factor de sanatate si de viata lunga…

Pe tarabele din piete, alaturi de alte verdeturi, atat de necesare organismului acum, in prag de primavara, a aparut ceapa verde. Orientati-va spre producatorii romani. N-o ocoliti, luati-o acasa! In afara de faptul ca da mancarurilor aroma de prospetime, de primavara, ceapa verde ne ofera sanatate prin compozitia ei atat de bogata. Ceapa verde contine multa vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului), fibre alimentare…

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.