Samburii de AVOCADO, NU-I ARUNCA !

Samburii de AVOCADO, NU-I ARUNCA !

Știm cu toții că avocado este un superaliment care nu trebuie să ne lipsească din dietă, datorită multiplelor lui avantaje, printre care și arderea grăsimilor. Totuși, mulți dintre noi aruncă sâmburii, neștiind cât de importanți sunt aceștia.

Sâmburii de avocado sunt chiar mai bogați în nutrienți decât miezul, așa că păstrează-i de acum înainte, scrie ideisanatoase.ro.

Cum să consumi semințele de avocado

  • Usucă sâmburii
  • Pune-i într-o pungă și zdrobește-i puțin cu un ciocan
  • Fărâmițează-i cu ajutorul blenderului sau a robotului de bucătărie, până obții o pudră cât mai fină.

Pudra obținută din sâmburii de de avocado poate fi consumată în sucuri, smoothie sau sosuri, dar reține că are un gust puțin amar. Pentru a elimina aroma neplăcută, adaugă ingrediente care să îndulcească amestecul (fructe dulci sau miere).

De asemenea, pudra din semințele de avocado poate fi adăugată în creme de față sau exfoliante.

Iată cele 10 motive pentru care ar trebuie să consumi sâmburi de avocado:

Au proprietăți antioxidante

70 la sută dintre antioxidanții din avocado se găsesc în sâmburi. Aceștia neutralizează radicalii liberi, care sunt direct răspunzători de apariția multor boli.

Luptă împotriva cancerului

Sâmburii conțin un flavonoid, un antioxidant puternic, care previne și reduce creșterea tumorilor.

Reduc glucoza din sânge și te ajută să slăbești

Extractul de sâmburi de avocado ajută la scăderea glucozei din sânge și mențin greutatea corporală. Mai mult, în timp, pofta de mâncare este diminuată, te simți sătul mai mult timp, ceea ce te ajută să scapi de kilogramele nedorite.

Încetinesc procesul de îmbătrânire

Datorită antioxidanților, sâmburii de avocado încetinesc procesul de îmbătrânire și previn apariția ridurilor. Colagenul este reconstruit, iar pielea va fi mai fermă și va arăta mult mai tânără.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

citeste mai mult aici sursa

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.