Publicitate

TRAGEDIE FARA MARGINI ! BALERINA ROMANCA, UCISA de o PILULA pe care si TU O CONSUMI !

TRAGEDIE FARA MARGINI ! BALERINA ROMANCA, UCISA de o PILULA pe care si TU O CONSUMI !
Publicitate

O durea capul atât de tare că nici nu mai putea vorbi !

Doctorii ne-au spus să nu ne îngrijorăm, că este doar obosită. Ajunsese chiar să nu mai poată vorbi și avea nevoie de ajutor pentru orice. Într-o zi, iubitul Mariei m-a sunat să-mi spună că a găsit-o în comă”, a povestit tatăl balerinei, pentru publicația britanică Metro.

 

„Tânăra se afla într-o formă fizică foarte bună. Singurul factor de risc era administrarea de pastile contraceptive”, este de părere și medicul Jonathan Greenbaum, de la spitalul Salford Royal.

Maria Santa, o tânără de numai 17 ani originară din Cluj-Napoca, a murit subit din cauza unei pastile contraceptive. Tragedia s-a întâmplat în Anglia, unde adolescenta studia baletul cu o bursă școlară.

Era balerină de la 9 ani și în iulie 2015 trecut câștigase o bursă de 12.648 de lire sterline la celebra instituție Northern Ballet School din Manchester (Marea Britanie), proaspăt renovată. Potrivit celor relatate de colegii ei, Maria Santa s-a plâns în timpul orelor de studiu, spunând că-i va „exploda capul de durere”. De altfel, se pare că tânăra fusese de mai multe ori la medic din cauza unor simptome similare, dar de fiecare dată doctorii îi spuneau că este bine și îi dădeau rețete cu antibiotice ușoare.

Medicul Piyali Pal care s-a ocupat de cazul tinerei a rămas profund impresionat: „Cheagul de sânge care i-a fost fatal ar fi putut fi format din cauza deshidratării, a unei alimentații precare, a problemelor de circulație sangvină sau a administrării anticoncepționalelor. Nu există nici o altă explicație în cazul ei. Este foarte rar ca o fată atât de tânără să ajungă în starea ei. Este a treia oară când văd așa ceva, în nouă ani de carieră. O altă tânără de vârsta ei a pățit la fel din cauza unei pilule contraceptive. În plus, Maria nu mai mânca și nici nu mai bea, așa că ajunsese să fie foarte deshidratată. Asta a fost cu atât mai grav cu cât fata lua frecvent pastile contraceptive”.

Maria Santa se mutase în Manchester în iulie 2015, când a primit bursa la Northern Ballet School.

sursa

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.