2016 – ANUL MORTII IN ROMANIA ? IATA CATE STELE a pierdut scena romaneasca !

2016 – ANUL MORTII IN ROMANIA ? IATA CATE STELE a pierdut scena romaneasca !

Scena româneasca a pierdut 7 MARI ACTORI în 2016 !

Anul 2016 pare a fi un AN NEGRU pentru lumea artistică din România. Inca de la începutul anului, șapte monstri sacri ai scenei romanesti au decedat, doi dintre aceștia doar în ultimele cateva zile.

Sebastian Papaiani, decedat pe 27 septembrie 2016

Actorul Sebastian Papaiani a murit pe 27 septembrie, după o prelungită suferință.

Artistul era internat într-o clinică de recuperare după ce la sfârșitul lunii mai a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie. Actorul în vârstă de 80 de ani s-a lovit la cap, a suferit o pareză la piciorul stâng și avea dificultăți de vorbire, starea lui fiind imprevizibilă.

Ioan Gyuri Pascu, decedat pe 26 septembrie 2016

Ioan Gyuri Pascu s-a stins luni, 26 septembrie, la vârsta de doar 55 de ani. Starea de sănătate de artistului era un precară, el suferind de diabet.

In ultimii el trecuse prin mai multe drame, care ar fi putut să-i agraveze starea de sănătate.

 George Șovu, decedat pe 29 august 2016

Scenarisul George Șovu a murit pe 29 august 2016, la vârsta de 85 de ani. George Nicolae Șovu, cunoscut romancier, autor de proză scurtă, scenarist, autor de manuale de limba și literatura română, s-a născut la 30 ianuarie 1931, comuna Țițești, județul Argeș.

Marin Moraru, decedat pe 21 august 2016

Marin Moraru a decedat la vârsta de 79 de ani. Marele om de teatru era internat de mai bine de o săptămână la Spitalul Elias din Capitală. Acesta suferea de o boală gravă, iar la momentul internării starea acestuia era de asemenea, foarte gravă. Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias, a spus că actorul Marin Moraru a decedat duminică, 21 august, la ora 17.30, „în urma unei grele şi necruţătoare suferinţe”.

Radu Beligan, decedat pe 20 iulie 2016

Radu Beligan a murit la vârsta de 97 de ani. El s-a stins din viață la spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator. În noiembrie 2015, artistul a fost internat din cauza unor infecții urinare, iar pe 25 aprilie a decis să își anuleze toate spectacolele din cauza unor probleme pe care le avea cu vocea. Extrem de pasionat de meseria sa, maestrul a petrecut pe scena teatrului din România mai bine de 75 de ani, sărbătorind tot prin muncă și împlinirea vârstei de 97 de ani, pe 14 decembrie 2015.

La vârsta de 95 de ani artistul a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărții Recordurilor Guinness.

Mircea Albulescu, decedat pe 8 aprilie 2016

Mircea Albulescu a murit pe 8 aprilie, la vârsta de 81 de ani. A fost unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi actori români, iar filmele şi piesele de teatru în care a jucat vor rămâne întotdeauna în sufletul românilor. În iunie 2013 și-a anunțat retragerea din viața artistică.

Actorul avea mai multe probleme cardiace. De altfel, în urmă cu doi ani, a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă. Din cauza unor complicaţii, inima lui a cedat.

Geoge Alexandru, decedat pe 2 ianuarie 2016

Actorul George Alexandru a murit pe 2 ianuarie 2016, din cauza unei infecţii abdominale grave. La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scenă în 1985, când era încă student. A apărut în spectacolele semnate de Ion Cojar şi Alexandru Dabija.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.