ALERTA în Amsterdam: S-A LASAT CU ARESTARI, iar aeroportul Schiphol a fost evacuat parţial

ALERTA în Amsterdam: S-A LASAT CU ARESTARI, iar aeroportul Schiphol a fost evacuat parţial

STIRE DE ULTIMA ORA !

Efective înarmate ale poliţiei militare olandeze au acţionat la aeroportul Schiphol din Amsterdam, marţi noapte, arestând un suspect în urma unei alerte de securitate care a rezultat în evacuarea parţială a persoanelor din incinta aeroportului, relatează AFP.

Părţi ale aeroportului au fost evacuate şi au rămas inaccesibile publicului pe durata operaţiunii, care s-a prelungit până miercuri dimineaţă, la ora locală 01.30 (ora României 02.30). O persoană a fost arestată în urma operaţiunii.

Reprezentanţii forţelor de ordine nu au oferit detalii despre natura alertei, precizând că au acţionat unui apel telefonic denunţând o „situaţie suspectă” pe perimetrul aeroportului. Un purtător de cuvânt al poliţiei militare, Alfred Ellwanger, a declarat după retragerea efectivelor că „aeroportul a fost declarat sigur din nou” şi că unităţile de genişti sosite la faţa locului nu au găsit material explozibil.

Ellwanger nu a oferit detalii despre persoana arestată, însă a precizat că mai multe informaţii vor fi probabil anunţate în cursul zilei de miercuri. Ofiţerul a adăugat că traficul aerian şi circulaţia metrourilor în staţia care face legătura dintre aeroport şi oraş nu au fost afectate de intervenţia forţelor de ordine.

mai departe citeste aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.