CEL MAI MARE SCANDAL AL MOMENTULUI ! ISTORIA României, FALSIFICATA ! Tricolorul romanesc, INLOCUIT cu STEAGUL SECUIESC !

CEL MAI MARE SCANDAL AL MOMENTULUI ! ISTORIA României, FALSIFICATA ! Tricolorul romanesc, INLOCUIT cu STEAGUL SECUIESC !
CEL MAI MARE SCANDAL AL OREI ! Tricolorul romanesc, INLOCUIT cu STEAGUL SECUIESC ! Istoria României, FALSIFICATA pentru elevii unguri în manuale APROBATE de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici
IDENTITATEA NATIONALA DISPARE !

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) protestează oficial faţă de situaţia aberantă, ce dăinuie de 11 ani, şi cere autorităţilor măsuri urgente pentru retragerea manualelor pline de dezinformări.

„Aşa ajung maghiarii românofobi. Şcoala nu le-a adus la cunoştinţă în ce ţară trăiesc. Şi asta pe banii statului român, după manuale şi programe plătite de noi toţi”.

Unul dintre manualele contestate de AGIRo este cel de Istorie de clasa a IV-a, scos în limba maghiară, începând cu anul 2006, de editura T3 Kiado (autor fiind Szigmond Zoltan-Karoly). Manualul are girul Ministerului Educaţiei, fiind de 11 ani o prezenţă permanentă în catalogul manualelor şcolare valabile.

Una dintre multele erori flagrante este întâlnită la pagina 74 a manualului, acolo unde o harta întinsă pe o pagină prezintă steagurile ţărilor europene, iar în dreptul României tronează mare steagul secuiesc în locul tricolorului.

„În cuprinsul acestui manual sunt multe hărţi. Am numărat 22, dar niciuna a României sau al vreunui stat medieval românesc,asta nu mai este firesc. Conturul României apare doar pe harta Europei, dar nici nu scrie că este România. Despre Tratatul de la Trianon se spune, pe banii statului român, că este Dictatul de la Trianon”, declară Viorel Dolha, preşedintele AGIRo.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.