Publicitate

INCREDIBIL! DIVA SUPREMA ne povesteste cum A MANCAT SARACIE PE PAINE !

INCREDIBIL! DIVA SUPREMA ne povesteste cum A MANCAT SARACIE PE PAINE !
Publicitate

E diva muzicii pop autohtone, talentată, excentrică şi cameleonică. Azi umple Sala Palatului două zile la rând, e jurat la “Vocea României” şi cere 15.000 de euro pentru un concert. Dar până să ajungă să întoarcă banii cu lopata, Loredana Groza a ştiut ce sunt lipsurile şi chiar trăia cu un leu pe zi. Solista a aşternut aceste amintiri în scris, în cartea “Sentimente”, care se va lansa pe 26 noiembrie.

Pe Loredana Groza (46 de ani) o ştiu şi bunicii, şi părinţii, şi copiii, iar asta pentru că, în trei decenii de carieră, solista a fost mereu în prim-plan, în topuri şi pe micul ecran. Ce nu se ştie însă e faptul că artista a pornit de foarte jos, când avea ca atuuri doar talentul ei uriaş, nicidecum averi de la mami şi tati. În cartea “Sentimente”, pe care o va lansa sâmbăta viitoare, după concertul pe care-l va susţine la Sala Palatului, Lori vorbeşte despre începuturile grele din carieră.

”La repetiţiile pentru concursul «Steaua fără nume» (n.r. avea doar 14 ani pe atunci), erau zile în care nu aveam decât un leu şi îmi planificam să mănânc patru chifle. Peste drum de hotel era un fel de minibrutărie, unde făceau nişte chifle foarte bune. Şi am zis: o să îmi iau una dimineaţa, îmi mai iau una la prânz şi îmi păstrez două pentru seară. Costa 25 de bani o chiflă. Nu mi se părea că n-am ce-mi trebuie, fiindcă nu aveam termen de comparaţie. Nu existau copii care să vină cu Mercedesul la şcoală. Câţi bani îmi dăduseră ai mei, atâţia aveam, nu mi se părea nimic anormal,” mărturiseşte Loredana în cartea publicată de editura “Curtea Veche” şi care costă 35 de lei bucata. Vedeta nu a omis nici poveştile despre întâlnirea care i-a schimbat destinul, cea cu regretatul compozitor Adrian Enescu (n.r. decedat în august 2016). ”Mi-a cerut să dau o probă. Nu mi s-a făcut frică, eram doar puţin agitată. Mi-a pus un cântec, să îl ascult de 2–3 ori, mi-a aşezat în faţă textul şi apoi a zis: «Hai, înregistrează!» Cântecul era «O inimă de 16 ani». Un cântec foarte dificil! După ce am tras prima dublă, m-a oprit, a reascultat şi a zis: «Eşti genială». M-am înmuiat, toată adrenalina s-a domolit şi m-am relaxat. L-am auzit cum îmi spune: «Uite, ştii ce? Vreau să fac un album cu tine!», povesteşte vedeta în cartea ei. Şi aşa a luat naştere albumul “Bună seara, iubito”, cel mai bine vândut album din muzica românească (peste 1,5 milioane de copii), înregistrat în 1987. Originară din Oneşti, solista se trage dintr-o familie modestă, cu frică de Dumnezeu. Tatăl, Vasile Groza, este scriitor de cărţi pentru copii, iar mama, Leonida Groza, a fost învăţătoare în oraş. „După «Steaua fără nume», ne-a venit rândul să ne luăm televizor color. Până atunci, ne uitaserăm la concursurile cu ea la unul alb-negru. Pe vremea aceea, te înscriai pe o listă la magazin şi aşteptai să sosească de la Chişinău televizoarele color.

Când Lori a mers la Festivalul de la Mamaia (n.r. 1986), aveam televizor color, o mare realizare în acele vremuri”, povesteşte, în carte, mama Loredanei Groza.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.