Publicitate

SOCANT ! Robi şi Firicel din «Las Fierbinţi», DE NERECUNOSCUT !

SOCANT ! Robi şi Firicel din «Las Fierbinţi», DE NERECUNOSCUT !
Publicitate

SOCANT ! Robi şi Firicel din «Las Fierbinţi», DE NERECUNOSCUT !

Există viaţă şi după “Las Fierbinţi”, serialul-fenomen lansat în martie 2012 la PRO TV, şi la care se uită, în medie, 2 milioane de români pe episod. După ce au făcut audienţe uriaşe pe micul ecran, actorii principali au primit o “cârcă” de roluri şi la teatru. Click! îţi spune unde şi când îţi poţi vedea personajele preferate, în piese de mare angajament.

Ambiţios şi talentat, actorul Leonid Doni l-a prins pe Dumnezeu de picior odată cu rolul din “Las Fierbinţi”, unde îl joacă savuros pe poliţistul tăntălău Robi. Ei bine, cei care ar fi avut dubii că Leonid nu mai poate face ceva peste rolul din “Las Fierbinţi” se înşală amarnic. “Prenumele” este comedia momentului, în care Leonid Doni face dovada aptitudinilor sale nu doar pentru comedie, ci şi pentru dramă, deoarece actorul are un rol de compoziţie amuzant şi emoţionant. În piesa de teatru care se pune în scenă joi, 9 februarie, la CinemaPro (ora 20.00), Doni este un muzician singuratic, care primeşte eticheta de homosexual de la prietenii lui din copilarie. “Sincer, sunt bucuros că într-o comedie pentru întreaga familie, la care publicul râde mult, pentru câteva clipe spectatorii realizează ce înseamnă să pui etichete gratuit unor oameni. Şi ce impact au asupra unui om aceste etichete. Îmi place personajul meu din «Prenumele», Claude. Într-o lume în care nu suntem foarte toleranţi, mă bucur că până la sfârşitul piesei lumea îl iubeşte pe Claude”, ne explică Leonid Doni. Acesta este basarabean la origine şi a venit la Bucureşti de la 14 ani, ca să fie elev al Colegiului Naţional Dinu Lipatti, apoi student al Facultăţii de Teatru. Îşi desfăşoară activitatea pe scenele din Bucureşti şi din ţară de aproape 20 de ani şi a mai jucat în “Naşa” (2011), “Vine poliţia” (2008), “10” (2009).

Joacă alături de fosta colegă, Aspirina

În spectacolul “Prenumele”, Leonid Doni îi are colegi de scenă pe Mihai Călin, Claudiu Bleonţ, Raluca Aprodu şi Mirela Oprişor, aceasta din urmă fiind, până în septembrie 2016,  colegă cu Doni şi în “Las Fierbinţi”, unde a avut rolul Aspirinei. Alături de soţul ei, scenaristul Mimi Brănescu, Mirela a părăsit serialul după 4 ani.

Baştanul State Potcovaru, poliţist de ţară în «Câini»

De 20 de ani este în slujba scenei la Teatrul Mic, însă rolul lui State Potcovaru, din seria „Inimă de ţigan”, s-a lipit de el pe veci, ca un sigiliu. Gheorghe Visu (65 de ani) face şi acum audienţă, în reluare, serialul “Moştenirea” (PRO TV) fiind difuzat, după 7 ani, la Acasă TV. La “Teatrul Mic”, pe Gheorghe Visu îl vedem în “Deşteptarea primăverii” şi în “Anul dispărut 1989”, însă pe marele ecran a dat adevărata lovitură. Regizorul Bogdan Mirică l-a distribuit în pelicula “Câini”, unde Visu îl joacă pe poliţistul Hogas. Pentru această misiune, baştanul State a fost nevoit să slăbească 25 de kilograme, fiind de nerecunoscut.

Firicel, cinci roluri la «Teatrul Mic», plus un film premiat

În “Las Fierbinţi” îi ţine companie beţivului Celentano, cu care mai mereu schimbă idei şi femei. Însă când scapă de acest rol umoristic, Toma Cuzin (39 de ani) face ravagii la teatru şi pe marele ecran. În pelicula “Aferim” (2016), a lui Radu Jude, Toma Cuzin l-a jucat pe Carfin Pandolean, un rob fugar. Filmul are la activ 22 de premii naţionale şi internaţionale, la festivalurile de specialitate. La “Teatrul Mic” din Bucureşti, în stagiunea actuală, Firicel e distribuit în cinci piese: “D-ale carnavalului”, “Mutter Courage şi copiii ei – O cronică de război”, “Pensiune completă”, “Visul unei nopţi de vară”, “Anul dispărut 1989”. În aceasta din urmă, Firicel apare pe scenă e îmbrăcat în pionier.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.