2017 Incepe DRAMATIC ! Mai multe bănci din România se vor ÎNCHIDE şi angajaţii vor fi daţi afară

2017 Incepe DRAMATIC ! Mai multe bănci din România se vor ÎNCHIDE şi angajaţii vor fi daţi afară

Sistemul bancar va continua în acest an procesul de restructurare în condiţiile în care există bănci care îşi caută cumpărător, după ce ultimii ani au adus câteva fuziuni şi achiziţii.

Acest proces de restructurare, prin ajustarea numărului de posturi şi de unităţi, ar putea să meargă mai departe. Creditarea în lei va continua să fie „locomotiva pieţei locale“ , susţinută de ni­velul încă scăzut al dobânzilor, iar băncile vor face în continuare curăţenie în bilanţuri în­cer­când să scape de creditele neperformante.

 

Numărul de bănci din piaţa romaneasca va scadea considerabil !

Băncile greceşti rămân în vizor pentru potenţiale tranzacţii de fuziuni şi achiziţii şi putem să vedem în acest an cel puţin o bancă românească cu capital grecesc vândută.

Procesul de vânzare a Băncii Româneşti, deţinută de grupul National Bank of Greece (NBG), a început, primii investitori interesaţi făcându-şi apariţia în data-room-ul deschis de Credit Suisse la Londra. Totodată, Bank of Cyprus a programat pentru anul 2017 lichidarea operaţiunilor din România. O altă tranzacţie este cea prin care Bank of Beirut urma să preia Marfin Bank România

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.