7 BENEFICII pentru SANATATE ale CONSUMULUI de BERE

7 BENEFICII pentru SANATATE ale CONSUMULUI de BERE

Berea, ca şi vinul, are proprietăţi incontestabile. Faimoasa licoare combate anemia, e ideală pentru rinichi şi oase, dar ne poate ajuta să obţinem şi o piele catifelată. Medicul George Sireţeanu spune pentru Gândul ce alte beneficii mai poate avea.

Berea este produsă prin fermentarea unei infuzii de malţ (germeni de orz), având un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5 mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)şi magneziu (7,37 mg/100ml).  De asemenea, berea este bogată în vitamine B, în special vitamina B9.

 

1. Ameliorează digestia

Berea (în special cea brună) conţine până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conţine fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipaţia şi diareea).

2. Scade nivelul colesterolului „rău”

Fibrele conţinute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”).

 

 

3. Excelent remediu împotriva insomniei.

Conţine acid nicotinic şi lacto-flavină, care favorizează somnul.

4. Protejează împotriva infarctului miocardic

Băutorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată.

5. Împiedică formarea cheagurilor de sânge

Ingredienteledin componenta sa previn apariţia cheagurilor de sânge.

6. Menţine memoria vie

Mai multe studii au demonstrat că băutorii de bere au un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţă decât persoanele care nu beau bere.

 

7. Reîntinereşte pielea

Anumite vitamine conţinute de bere regenerează pielea şi au un rol pozitiv asupra pigmenţilor, pielea devenind suplă şi netedă.

“Totuşi, nu uitaţi că berea este bogată în calorii (între 20 şi 70 kcal/100ml)şi conţine alcool, care pot conduce la creşterea în greutate, stare de ebrietate şi chiar alcoolism”, concluzionează medicul George Sireţeanu pentru Gândul.

 

 

 

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.