Publicitate

A fost descoperită DOVADA INCONTESTABILA ! Strămoşii noştri erau dreptaci !

A fost descoperită DOVADA INCONTESTABILA ! Strămoşii noştri erau dreptaci !
Publicitate

Cercetatorii au descoperit cea mai veche dovadă a faptului că strămoşii noştri erau dreptaci, şi anume o serie de dinţi antici marcaţi cu mici tăieturi care au aparţinut unei primate din Tanzania. Dovada are o vechime de aproximativ 1.8 milioane de ani şi reprezintă o rămăşiţă a speciei Homo labilis.

Aceşti dinţi provin de la o fosilă numită OH-65, care a fost găsită într-un şanţ al unui pârâu în Olduvai Gorge, Tanzania, în anul 1995. Această fosilă care include un maxilar intact şi o parte a feţei inferioare prezintă mici tăieturi pe suprafaţa dinţilor din faţă.

Aceste tăieturi variază de la strânga la dreapta. Cercetătorii sunt de părere că acestea au apărut în momentul în care posesorul a înşfăcat prada cu dinţii, prinzând-o cu mâna dreaptă şi tăind-o cu un instrument, folosind aceeaşi mână. Având abilitatea de a manipula asemenea instrumente, există probabilitatea ca aceste primate să fi fost dreptace.

Dacă modul în care au concluzionat cercetătorii este corect, atunci această fosilă ar putea deveni cea mai veche dovadă a faptului că pre-Neanderthalii erau dreptaci.

În situaţia în care se pune extrem de des întrebarea de ce există mai multe persoane dreptace decât stângace, această descoperire ar putea sta la baza acestei explicaţii. Mai mult, va putea oferi informaţii preţioase despre cum funcţionează mâinile oamenilor şi, implicit, şi creierul.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.