A MURIT omul care a salvat O LEGENDA romaneasca ! CE MOSTENIRE ne-a lasat

A MURIT omul care a salvat O LEGENDA romaneasca ! CE MOSTENIRE ne-a lasat

A MURIT omul care a salvat O LEGENDA romaneasca !

CE MOSTENIRE ne-a lasat ?

În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin Stroe a fost decorat de statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Pe lângă poziţia de la Dacia, Constantin Stroe a fost Preşedintele Asociaţiei Constructorilor Români de Automobile.

Constantin Stroe, fost preşedinte al clubului FC Argeş şi fost director al uzinei Dacia de la Mioveni, a murit, sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, în urma unui atac vascular cerebral, notează presa argeşeană. Constantin Stroe a stat în spatele privatizării Dacia şi i-a adus pe francezii de la Renault la Mioveni.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Construc­torilor de Automobile din România (ACAROM) şi membru în consiliul de administraţie al Automobile Dacia, a murit sâmbătă.

Constantin Stroe suferise în urmă cu o lună un accident vascular cerebral şi a trebuit să fie operat. El e omul care a stat în spatele privatizarii automobile Dacia şi i se datorează venirea Renault la Mioveni in 1999.

Constantin Stroe avea funcţia de preşedinte onorific al noului club FC Argeş. În anii ’90, FC Argeş a reuşit performanţe importante în cupele europene, avându-l pe Constantin Stroe în conducere şi fiind susţinut financiar de Dacia.

Cu o echipă care îi avea în componenţă pe Jean Barbu şi Adi Mutu, piteştenii au jucat în Cupa UEFA în sezonul 1998/99, trecând de Dinamo Baku şi Istanbulspor, înainte de a fi eliminaţi de Celta Vigo. FC Argeş nu mai participase în competiţiile continentale din 1981 şi, din 1998, nu a mai reuşit să revină în Europa.

Constantin Stroe s-a retras de la conducerea lui FC Argeş când Renault a decis ca Uzinele Dacia să nu mai sprijine financiar echipa de fotbal.

 

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.