Publicitate

ALARMANT! 3 MORTI deja! EPIDEMIE de rujeolă, CONFIRMATA în România! 675 de îmbolnăviri și 3 decese

ALARMANT! 3 MORTI deja! EPIDEMIE de rujeolă, CONFIRMATA în România! 675 de îmbolnăviri și 3 decese
Publicitate

ALARMANT ! 3 bebeluși au murit răpuși de rujeolă și numărul cazurilor a crescut de la 7 în 2015 la 675 in 2016

Cea mai afectată este granița dintre  Bistrita Nasaud si Cluj  unde au apărut 219 cazuri de rujeolă !

Un comunicat alarmant al Ministerului Sănătății pune pe jar opinia publică din România !

După cazurile de îmbolnăviri ale bebelușilor români cu bacteria E-coli, o nouă boală tinde să devină epidemică în România conform unui comunicat remis presei de Ministerul Sănătății și citat de ProTV.

Situația prezentată este definită de reprezentanții Ministerului Sănătății drept una alarmantă deoarece, spre deosebire de anul trecut, când au existat doar 8 cazuri confirmate de rujeolă și nici un deces, în primele 8 luni ale anului 2016 au fost înregistrate 675 de cazuri confirmate și 2 decese ale unor copii. Mai mult încă un deces al unui copil este suspect de îmbolnăvire de rujeolă dar se așteaptă confirmarea.

Reprezentanții Ministerului Sanatatii susțin că foarte mulți din copii care s-au îmbolnăvit de rujeolă nu erau vaccinați și “condamna in cei mai duri termeni campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor.”. Mai mult în comunicatul de presă de mai precizează că “rezultatele acestora se traduc, de exemplu, in inmultirea cazurilor de rujeola de zeci de ori intr-un singur an.”

 În comunicat se precizează, de asemenea, că toate decesele din cauza acestei boli au apărut la bebeluși cu vârsta sub un an și concluzionează că, cităm Acesti copii au murit inutil si fara sens.” 

Ministerul Sănătății le transmite tuturor românilor să își protejeze copii și să respecte calendarul de vaccinare ROR (vaccinul împotriva rujeolei). Mai mult în zonele puternic afectate se recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni ca apoi acest vaccin să fie repetat la vârsta de 1 an.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.