ALERTA LA GRANITA CU ROMANIA !!! E INADMISIBIL ce face Bulgaria !

ALERTA LA GRANITA CU ROMANIA !!! E INADMISIBIL ce face Bulgaria !

ALERTA LA GRANITA CU ROMANIA !!!

Preşedintele ales al Bulgariei, Rumen Radev, a anunţat, joi, că va dizolva parlamentul peste o săptămână.

Radev a câştigat detaşat alegerile în luna noiembrie, cu un scor de 59,4%, după o campanie în care s-a bazat pe o poziţie anti-imigraţie şi a afişat o atitudine favorabilă Rusiei. Victoria categorică a lui Rumen Radev, fost comandant în forţele aeriene bulgare, a fost urmată de demisia guvernului de centru-dreapta condus de premierul Boiko Borisov, candidatul susţinut de acesta reuşind să acumuleze doar 36,2% din voturi.

Rumen Radev a depus joi jurământul de învestire în funcţie şi va prelua preşedinţia în această duminică.

El a declarat, joi, că prima acţiune în calitate de preşedinte va fi dizolvarea parlamentului, numirea unui guvern interimar şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

“Mai aveţi o săptămână”, le-a spus Radev parlamentarilor, indicând că alegerile vor avea loc cel mai probabil pe 26 martie.

Analiştii au avertizat că ar putea urma o perioadă prelungită de instabilitate politică în Bulgaria, deoarece sunt şanse mici ca în urma alegerilor să rezulte o majoritate parlamentară capabilă să implementeze reformele necesare în justiţie şi în economie. Bulgaria este supusă monitorizării UE pe justiţie, ca şi România.

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]