ALERTA LA GRANITA CU ROMANIA !!! E INADMISIBIL ce face Bulgaria !

ALERTA LA GRANITA CU ROMANIA !!! E INADMISIBIL ce face Bulgaria !

ALERTA LA GRANITA CU ROMANIA !!!

Preşedintele ales al Bulgariei, Rumen Radev, a anunţat, joi, că va dizolva parlamentul peste o săptămână.

Radev a câştigat detaşat alegerile în luna noiembrie, cu un scor de 59,4%, după o campanie în care s-a bazat pe o poziţie anti-imigraţie şi a afişat o atitudine favorabilă Rusiei. Victoria categorică a lui Rumen Radev, fost comandant în forţele aeriene bulgare, a fost urmată de demisia guvernului de centru-dreapta condus de premierul Boiko Borisov, candidatul susţinut de acesta reuşind să acumuleze doar 36,2% din voturi.

Rumen Radev a depus joi jurământul de învestire în funcţie şi va prelua preşedinţia în această duminică.

El a declarat, joi, că prima acţiune în calitate de preşedinte va fi dizolvarea parlamentului, numirea unui guvern interimar şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

“Mai aveţi o săptămână”, le-a spus Radev parlamentarilor, indicând că alegerile vor avea loc cel mai probabil pe 26 martie.

Analiştii au avertizat că ar putea urma o perioadă prelungită de instabilitate politică în Bulgaria, deoarece sunt şanse mici ca în urma alegerilor să rezulte o majoritate parlamentară capabilă să implementeze reformele necesare în justiţie şi în economie. Bulgaria este supusă monitorizării UE pe justiţie, ca şi România.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.