Publicitate

ALOCATIA COPIILOR – 30% din SALARIUL PARINTILOR

ALOCATIA COPIILOR – 30% din SALARIUL PARINTILOR
Publicitate

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi majorat de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar incepand cu 1 mai 2016.

In cazul in care va fi adoptata, legea ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2017.”Niciun efort bugetar nu este prea mare pentru asigurarea unei relansari demografice a tarii noastre. Nevoile crescande pentru educatia noii generatii, in contextul in care sumele alocate sunt foarte mici, coroborate cu venitul familiei, de multe ori unul scazut, conduce in mod cert la o pauperizare a societatii si, mai grav, la declinul demografic. Corelarea cuantumului alocatiei cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, avand drept sursa de finantare bugetul asigurarilor sociale de stat, ar conduce, in opinia noastra, la o revigorare a demografiei romanesti”, sustin initiatorii in expunerea de motive.

Cuantumul alocatiei de stat pentru copii ar putea ajunge la 10, 20 sau 30% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, potrivit unei initiative legislative depuse la Senat de un grup de deputati liberali.

 

Potrivit proiectului, alocatia pentru copiii cu varsta pana la 2 ani (sau pana la 3 ani, in cazul celor cu handicap) ar putea ajunge la 20% din salariul minim.

 

Pentru minorii intre 2 si 18 ani, valoarea propusa este de 10% din salariul minim sau 30% in cazul celor cu handicap.
citeste mai mult aici
loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.