Publicitate

Ameninţare de RĂZBOI ! Turcia A FACUT anunţul care ZGUDUIE Europa

Ameninţare de RĂZBOI ! Turcia A FACUT anunţul care ZGUDUIE Europa
Publicitate

În timp ce Turcia se îndreaptă spre prima scădere economică din 2009 încoace, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că va lăsa 3 milioane de refugiaţi să intre în Europa în vremuri în care în UE creşte anxietatea politică din cauza avansului populismului de dreapta în Austria, Germania şi Franţa. Acesta este cel mai recent episod dintr-un război al cuvintelor între Ankara şi Bruxelles care expune lipsa de consens în UE în ceea ce priveşte rezolvarea crizei refugiaţilor şi deriva Turciei spre un stat închis şi autoritar.

Spre sfidarea UE, Erdogan a sugerat că ţara sa ar putea extinde starea de urgenţă instituită după lovitura de stat eşuată din iulie şi care permite partidului de guvernământ să înlăture din sistem, prin mii de arestări, opoziţia. Erdogan a mai ameninţat că va da curs dorinţei poporului de a fi reintrodusă pedeapsa cu moartea, pas despre care UE a spus că va pune capăt imediat încercărilor Turciei de a se alătura Uniunii.

Atacurile Ankarei vin după ce Parlamentul European a votat să sprijine îngheţarea discuţiilor de aderare cu Turcia ca semn de protest la răspunsul „represiv“ şi „disproporţionat“ al Ankarei la lovitura de stat eşuată, după cum scrie Financial Times. Sub imperiul stării de urgenţă, în Turcia au fost înlăturaţi din posturi circa 75.000 de funcţionari ai statului şi membri ai forţelor de securitate, iar peste 37.000 de persoane au fost arestate.

Premierul Turciei Binali Yildirim: „Să urmăriţi situaţia din Europa dacă Turcia nu-i protejează pe aceşti refugiaţi. Umanitatea este în Turicia, Turcia este ţara în care umanitatea nu a murit“. Preşedintele Erdogan a avertizat că ar putea da curs dorinţei publicului de a fi reintrodusă pedeapsa cu moartea.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.