Publicitate

ANUNŢUL care schimba soarta alegerilor din România. Nimeni nu a avut curajul să facă aşa ceva după Revoluţie încoace.

ANUNŢUL care schimba soarta alegerilor din România. Nimeni nu a avut curajul să facă aşa ceva după Revoluţie încoace.
Publicitate

După un an în care gafele s-au ţinut lanţ, PNL vine, la început de campanie, cu încă o dovadă a gravitaţiei sale debile în spaţiul public.

În lipsa unui mesaj de forţă anti-PSD şi a unor purtători credibili ai acestuia, liberalii s-au înfrăţit cu membrii Coaliţiei pentru Familie, anunţând semnarea unui protocol privind susţinerea demersului acestora de modificare a Constituţiei, în care să se scrie negru pe alb că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Calculul de oportunitate al liberalilor a fost simplu: trei milioane de oameni nu-s tocmai de neglijat şi lăsat să ţi-i ia alţii înainte. Judecata a fost cu „inima şi conştiinţa”, a spus şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă. Dacă nu este vorba de prostie, cu siguranţă e o ipocrizie maximă. Pentru că, dacă iei decizia de a semna un astfel de protocol cu Coaliţia pentru Familie, înseamnă că eşti de acord şi cu celelalte propuneri ale acesteia. Tacit deocamdată, de vreme ce nu am văzut nicio delimitare publică. Or, aceasta devine evident necesară pentru oricine care a citit documentele programatice de pe site-ul Coaliţiei pentru Familie şi trăieşte în acest secol, mileniu, lume.

Pentru cine nu a avut curiozitatea, dincolo de ambalajul lucios, câteva exemple sunt edificatoare pentru platfoma program la care, dintr-un meschin calcul electoral, PNL tocmai a aderat.

Coaliţia pentru Familie consideră că toţi cetăţenii României care trăiesc în afara familiei tradiţionale, precum şi copiii acestora sunt cetăţeni de rangul doi.  Fără o argumentaţie solidă, „cuplul consensual”, „menajul monoparental” şi „homosexualitatea” sunt declarate un atentat moral, negându-se practic dreptul la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie care, într-o societate normală, înseamnă că poţi alege indiferent de ce aleg ceilalţi.

În aceeaşi logică, în „doctrina” Coaliţiei pentru Familie, copiii ai căror părinţi nu sunt căsătoriţi sunt un fel de pericol social potenţial: „Copiii proveniţi din părinţi căsătoriţi, faţă de copiii care provin din părinţi necăsătoriţi, sunt mai feriţi de riscurile avortului, abuzurilor sau neglijării; petrec mai mult timp cu taţii, au rezultate superioare la şcoală, ulterior se descurcă economic mai bine, au mai puţine probleme comportamentale sau emoţionale, se expun mai puţin comportamentelor periculoase (abuz de substanţe, BTS), au probabilitate mai scăzută de divorţ când ajung adulţi”.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.