Au dat iama în ‘Frăția tablagiilor’. PERCHEZIȚII acasă la liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie

Au dat iama în ‘Frăția tablagiilor’. PERCHEZIȚII acasă la liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie

PERCHEZIȚII acasă la liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie

Poliţişti şi procurori efectuează joi 45 de percheziţii în Bucureşti, oraşele Bragadiru şi Buftea, precum şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri de la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

“Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte-încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În cauza înregistrată la PCAB se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În vederea asigurării prezenţei la audieri au fost emise 28 de mandate de aducere.

În cauză, organele de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea poliţiştilor din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, la acţiune participând şi poliţişti de la IGPR – SIAS.

Perchezițiile au loc și acasă la Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Acesta ar controla prin intermediari o firmă.

Militianul miliardar

Pana la urma visul sa se faca militian i s-a indeplinit, desi nu din prima. Pentru ca, dupa ce intre 1981 si 1983 a urmat cursurile Scolii Militare de Subofiteri, Iulian Surugiu s-a angajat apoi la Antrepriza Constructii Metrou, unde ajunsese ditamai maistrul. Numai ca dupa Revolutie a urmat iar niste cursuri de subofiteri si a ajuns „tablagiu”  la Sectia 22 din Bucuresti. Numai ca agentul de ordine publica a avut o cariera fulminanta, fiind avansat in mai multe randuri la exceptional, nu pentru ca ar fi arestat clanuri interlope, ci dupa incumetrirea cu nume grele ale conducerii de atunci ale Ministerului de Interne.

Culmea e ca presedintele SNAP a avut pe deplin succes si in afacerile cu fier vechi, derulate prin firmele Alro Metal Ghencea si Rodi Impex SRL tocmai in cartierul unde lucrase acelasi Surugiu, dar nu ca patron, ci ca politist. Si daca vi se pare exagerat apelativul de „Miliardarul” cu care i se adresau reciproc chiar sefi de IGPR si ministri lui Surugiu, este suficient sa va spunem ca, din „pensia” lui, Surugiu si-a permis sa imprumute un cunoscut, Alexandru Albu, cu suma de 600.000 de euro! Pai si cum sa-l mai amendeze bietii sai colegi cand „Miliardarul” isi facea damblaua si se ducea la plaja cu jeep-urile pe care le tragea pana in buza marii? Se multumeau sa-si plateasca, inainte de ratele la banci, cotizatia la sindicatul „miliardarului”…

2.000.000 euro

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti il acuza pe Iulian Surugiu ca facea parte dintr-o grupare infractionala care, in perioada 2009-2013, a produs un prejudiciu de 2.000.000 de euro, prin inregistrarea in contabilitatea mai multor societati comerciale active, avand ca principale obiecte de activitate constructiile, comertul cu materiale feroase si cel cu imbracaminte-incaltaminte, a unor achizitii si prestari de servicii fictive, provenind de la un numar de 10 societati cu comportament de tip fantoma, infiintate in acest sens.

Colt de RAI

Insa pe langa afacerile cu fier vechi, adevaratul imperiu financiar construit de catre „tablagiul” Surugiu este cel imobiliar. Unul urias, daca la o singura combinatie, presedintele SNAP a incasat un comision de 120.000 de euro. Si asta este doar la vedere. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, se apropie „disjungerea” dosarului privind aparitia unui fitos complex rezidential la Bragadiru, intr-un veritabil  colt de RAI , cum este cunoscuta „Republica Autonoma Ilfov”.

Si unde mai multi politisti marcanti din cadrul „fratiilor”, fie a „chestorilor” sau a „tablagiilor” ar fi picat pe tehnica cand se sfatuiau sa accepte sfaturile imobiliare ale unui anume „junior”. Asa ca daca baietii de la DIPI isi fac treaba pana la capat si duc la bun sfarsit aceasta ancheta, atunci vor iesi la iveala si adevaratii proprietari, atat ai complexului respectiv, cat si ai unor apartamente cumparate de afaceristi cunoscuti de toata lumea drept evazionisti, mai putin insa de politistii care trebuiau sa ii ancheteze.

Si chiar daca in acest nou dosar itele duc doar la familia Surugiu, nici „siamezul” Coarna nu are de ce sa stea prea linistit, chiar daca pensionarul care incaseaza si o frumusica suma de 2.000 de euro lunar de la SNPPC si-a permis sa faca imprumuturi de 65.000 de euro sau 70.000 de lei pe cand sindicalistii cotizanti nu-si pot plati nici ratele curente. Insa o sti el Coarna de ce urmareste cu sufletul la gura ancheta DNA in care au picat deja Ingrid Popa Mocanu si Mihai Sova. Mai ales ca Radu Stroe nu mai este ministru la Interne, ca sa aranjeze casutele…

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.