BLASFEMIE ACCEPTATA IN BISERICA ! FOTO SOCANT !

BLASFEMIE ACCEPTATA IN BISERICA ! FOTO SOCANT !

BLASFEMIE ACCEPTATA IN BISERICA !

SOCANT !

O sculptură indecentă tronează deasupra unei ferestre a unei biserici catolice dintr-un oraş din Cehia

Deasupra ferestrei din partea de sud a bisericii Sf.Ioan din oraşul ceh Brno se află o sculptură obscenă: un mic bărbat, dezbrăcat, care îşi duce mâna către partea dorsală.

Sunt două legende atribuite acestui bărbat, amândouă incluzând competiţia dintre Biserica Sf. Ioan şi Catedrala Sf. Petru şi Pavel care se află pe un deal din apropiere. Cele două biserici, fiecare finanţată de către o familie din partea oraşului unde acestea se află, erau pe cale de a fi terminate, dar s-a constatat că Biserica Sf. Ioan era mai înaltă cu aproximativ 900 de centimetri, iar acest bărbat a fost poziţionat acolo pentru a arăta celeilalte biserici un semn obscen, pentru că a pierdut competiţia.

A doua legendă susţine că finanţatorii catedralei Sf. Petru şi Pavel erau geloşi pe competitorii lor pentru că dealul pe care era construită reprezenta o zonă bogată a oraşului, iar pietrarii care au construit biserica din acel loc erau unii dintre cei mai pricepuţi din Europa. Astfel, ei au construit acea sculptură indecentă, ca un semn de superioritate.

Mulţi istorici susţin că aceste legende sunt pure invenţii, iar acea sculptură obscenă nu este decât o piesă stranie a unui decor gothic.

O sculptură indecentă tronează deasupra unei ferestre a unei biserici catolice dintr-un oraş din Cehia

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.