Publicitate

BREAKING NEWS – Romania, LOVITA IN PLIN ! Ce REACTIE are MAE

BREAKING NEWS – Romania, LOVITA IN PLIN ! Ce REACTIE are MAE
Publicitate

Romania, LOVITA IN PLIN ! Iata reactia MAE !

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de declaraţiile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcute cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră ”inadecvate” şi în dezacord cu ”realităţile politice şi relaţiile speciale dintre România şi Republica Moldova”.

”MAE a luat notă de declaraţiile preşedintelui Igor Dodon, lansate cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră inadecvate şi care nu corespund realităţilor politice şi relaţiilor speciale dintre România şi Republica Moldova. Continuarea procesului de modernizare şi reformă, precum şi împlinirea aspiraţiilor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova necesită acţiuni şi atitudini responsabile. Consolidarea durabilă a relaţiilor cu Republica Moldova şi susţinerea fermă a efortului de apropiere de UE în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeană constituie pe mai departe o prioritate de prim rang a politicii externe a României”, a transmis miercuri MAE presei.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a dăruit lui Igor Dodon o hartă a Moldovei de după Pacea de la Bucureşti din 1812, pe care Dodon a prezentat-o presei ruse într-o conferinţă de presă susţinută după întrevederea cu liderul de la Kremlin.

Potrivit independent.md, el a pledat pentru lichidarea organizaţiilor unioniste din Republica Moldova, menţionând că în România ”cei care au pledat pentru reunirea Moldovei istorice” au fost interzişi, întrucât ”o jumătate din România este Moldova, din punct de vedere istoric”.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.