Publicitate

Bucurestiul, IN LACRIMI de REVELION ! Cand vor fi INTERZISE materialele pirotehnice si in Romania ?

Bucurestiul, IN LACRIMI de REVELION ! Cand vor fi INTERZISE materialele pirotehnice si in Romania ?
Publicitate

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: În noaptea de Revelion au fost 655 de solicitări, cu 40% mai multe faţă de ultimii doi ani

O femeie din Capitală a murit în noaptea de Revelion într-un incendiu cauzat de ARTIFICII.

O altă femeie şi un copil de 10 ani au fost răniţi

O femeie din Capitală a decedat în noaptea de Revelion într-un incendiu provocat de manipularea în spaţiu închis a materialelor pirotehnice, ceea ce a dus la aprinderea unor materiale inflamabile, iar o altă femeie şi un copil de 10 ani au avut nevoie de acordarea primului ajutor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), incendiul s-a produs într-un apartament de pe strada Dristorului din Capitală, iar din cercetările efectuate la faţa locului de către pompieri rezultă că s-a produs din cauza manipulării în spaţiu închis a unor articole pirotehnice care au condus la aprinderea materialelor uşor inflamabile şi dezvoltarea rapidă a incendiului.

În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, au găsit o femeie decedată. O altă femeie a suferit un atac de panică, în timp ce un copil se afla în stop cardiorespirator. În urma manevrelor de resuscitare, copilul a prezentat semne vitale şi a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

În noaptea dintre ani, ISU a fost solicitat să intervină în 320 de situaţii, în creştere cu 15-20 la sută faţă de media unei zile normale de lucru.

De ieri de la 7.00 dimineaţa, până în această dimineaţă la ora 7.00, au fost 320 de intervenţii pentru urgenţe medicale. Majoritatea au fost pentru acordarea primului ajutor, 295 de intervenţii SMURD. E o creştere faţă de media normală a unei zile. S-a observat o creştere de 15-20 procente faţă de media normală”, a declarat Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

În afară de resursele aflate în subunităţi în noaptea de Revelion, 50 de pompieri au mai fost mobilizaţi în locaţiile în care au avut loc manifestaţii cultural-artistice, în Piaţa George Enescu şi în Parcul IOR, cu autospeciale de stingere şi ambulanţe SMURD, pentru a asigura măsurile de prevenire şi stingere şi măsurile de prim ajutor. Au fost cazuri de persoane care au avut nevoie de primul ajutor după ce au acuzat stări de rău, trei cazuri fiind gestionate numai în Piaţa George Enescu, anunţă ISU.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere anunţă că în noaptea de sâmbătă spre duminică nu au fost semnalate accidente rutiere grave, singurul caz deosebit fiind pe Bulevardul 1 Decembrie, unde un pieton a fost lovit de o maşină după ce a traversat strada neregulamentar, acesta fiind transportat la spital în stare gravă.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.