CURATA NEBUNIE ! Platesc 16.000 $ pentru a sari in vulcan !

CURATA NEBUNIE ! Platesc 16.000 $ pentru a sari in vulcan !

Se pare ca nu toată lumea înţelege prin concediu o perioadă de relaxare, ideală pentru „încărcat bateriile”. Şi pentru cei care vor să trăiască extrem, există şi oferte pe măsură. Culmea, până şi organizatorii le recomandă curajoşilor să se gândească de două ori înainte să dea banii, pentru că… pot muri oricând. Pe primul loc e saltul în vulcanul activ Villarrica.

Orice vacanţă înseamnă o evadare. Şi orice ieşire din normalitate are o doză de pericol, însă dacă vrei să ai parte de aventura vieţii tale, duci totul la extrem. Aşa fac turiştii care merg an de an să sară în vulcanul Villarrica din Pucon, Chile. Distracţia durează 6 zile şi 5 nopţi, costă 16.000 de dolari de persoană şi vine la pachet cu 4 ore de rafting la nivel de dificultate de „5s”, o zi petrecută la apele termale, o zi de drumeţie şi evident saltul din elicopter în vulcan. Cazarea se face la un hotel de lux din Pucon, intrarea la cazinoul hotelului e asigurată, mesele incluse şi echipamentul de bungee jumping. În ce constă saltul în vulcan? Pilotul, fotograful şi instructorul te duc deasupra calderei vulcanului, timp de 10 minute e studiată activitatea acestuia pentru a evita să te faci scrum când sari.

Dacă lava nu e aruncată la mare înălţime, atunci primeşti undă verde să sari. Dacă te-ai dus împreună cu soţia şi aceasta se gândeşte să sară după ce te-a văzut pe tine, saltul ei te va costa încă 500 de dolari. Dacă aţi scăpat cu bine amândoi, sunteţi readuşi cu ajutorul unei macarale la bordul elicopterului. Saltul are loc la 3.500 de metri deasupra vulcanului, elicopterul se deplasează cu 130 km/h şi funia, în punctul maxim de întindere, coboară la 110 metri. Vei atârna timp de 10 minute la 90 de metri sub elicopter până vei fi readus la bord. Iar la întrebarea „sunt şanse să mor?” răspunsul vine sec: „Da”. De aceea vei semna înainte un contract în care afirmi că faci saltul pe propria răspundere. Până acum au fost realizate salturi demonstrative pentru MTV, Discovery Channel şi de doi excentrici (un australian şi un american). Însă amatorii au de unde alege. Iată celelalte oferte.

vezi mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.