DACIA, IN DOLIU ! ”A murit…”

DACIA, IN DOLIU ! ”A murit…”

Constantin Stroe, fostul director general al Dacia, a murit. Renault: “I se datoreaza salvarea marcii”

Constantin Stroe, presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si fost director general al producatorului auto Dacia, a decedat sambata dimineata la spitalul Bagdasar Arseni, unde era internat din 28 noiembrie.

Nascut in 1942 la Hulubesti, judetul Dambovita, Constantin Stroe si-a petrecut 48 de ani din viata in industria auto din Romania, transmite News.ro.

”A fost unul dintre martorii nasterii si cresterii uzinei Dacia la Mioveni, acolo unde a parcurs constiincios toate etapele carierei profesionale pana la rolul de director general al uzinei. Lui Constantin Stroe i se datoreaza, in buna parte, salvarea marcii Dacia, dupa anii ’90, si reintoarcerea acesteia in marea familie a Grupului Renault. A fost cel care a contribuit semnificativ la asigurarea unei tranzitii de succes intre vechea si noua Dacia”, potrivit unui declaratii a grupului Renault, care isi exprima astfel regretul in fata pierderii lui Constantin Stroe.

Constantin Stroe s-a angajat in 1968 la Intreprinderea de Autoturisme Pitesti, unde a fost pe rand, inginer, sef Sectie si inginer sef Fabrica. in anul 1982 devenea director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitesti, iar in 1989 a preluat responsabilitatile de director al intreprinderii de Autoturisme Timisoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 pana in septembrie 2002, a condus destinele marcii argesene, din pozitia de director general al Automobile Dacia. in paralel, a reprezentat industria romaneasca de profil, ca presedinte, apoi director general al ACAROM, membru in Consiliul Director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) si membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vice-presedinte al Consiliilor de Administratie Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie.

Avea un doctorat in stiinte Tehnice, domeniul Inginerie Industriala, la Universitatea Politehnica Bucuresti. A facut parte din catedra Universitatii din Pitesti, in calitate de conferentiar doctor inginer.

Intreaga activitate i-a fost recunoscuta la nivel national prin numeroase Premii. A patentat 3 inventii recunoscute oficial si aplicate, precum si 7 inovatii aplicate.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.