DECIZIA lui ”GrinDragnea”, o reala SURPRIZA pentru toata lumea ! PRIMA DATA in ULTIMUL DECENIU cand se intampla asa ceva

DECIZIA lui ”GrinDragnea”, o reala SURPRIZA pentru toata lumea ! PRIMA DATA in ULTIMUL DECENIU cand se intampla asa ceva

SURPRIZA pentru toata lumea ! PRIMA DATA in ULTIMUL DECENIU cand se intampla asa ceva

Finanţele au bugetat pentru 2017 cheltuieli totale de investiţii de 34,4 miliarde de lei, dar mizează pentru realizarea lor, covârşitor, pe fondurile UE (venituri de 22 mld. lei), ceea ce ar putea face din 2017 cel mai prost an pentru investiţiile din buget (cheltuieli de capital) de la aderarea la UE până în prezent.

Având în vedere efortul semnificativ pe care bugetul trebuie să-l facă pentru a acoperi măsurile sociale la care guvernul s-a angajat în 2017, economiştii sunt sceptici în legătură cu nivelul de investiţii publice anunţate odată cu bugetul.

„Nu ai cum să ai acest nivel de cheltuieli pentru investiţii pentru că veniturile pe care se bazează ele sunt superoptimiste. Nu ai cum să realizezi o creştere economică de 5,2% în 2017, nu ai cum să atragi 22 de miliarde de lei bani nerambursabili, nu ai cum să strângi din taxe atât cât ai bugetat. Foarte probabil, la rectificările ce vin, sacrificate vor fi investiţiile, aşa cum se întâmplă mereu“, comentează economistul Dragoş Cabat.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.