DECIZIA SERII care il va NAUCI pe Iohannis- IATA NOUA propunere PSD-ALDE pentru funcţia de premier

DECIZIA SERII care il va NAUCI pe Iohannis- IATA NOUA propunere PSD-ALDE pentru funcţia de premier

Liviu Dragnea a precizat că partidul a avut mai multe variante – să declanşeze suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, să menţină propunerea iniţială, Sevil Shhaideh, sau o meargă cu un nou nume.

Dragnea a arătat că social-democraţii i-au propus să îşi asume el însuşi funcţia, dar a refuzat pentru că nu a vrut să forţeze o lege, deşi aceasta este neconstituţională şi nedreaptă.

El a subliniat că nu crede că noul Guvern se va instala în acest an.

“A trebuit să decidem dacă facem altă propunere, a doua propunere din partea colegilor mei să fiu eu, dar eu am spus că nu pot să obţin o funcţie după o lege si atunci a trebuit sa gasim o solutie, un coleg care să fie loial programului de guvernare si care sa aibă capacitatea sa inteleaga ca programul este dedicat romanilor, să mearga la Palatul Victoria nu sa-si faca acolo un pol de putere”, a declarat Dragnea.

Dragnea a explicat că în condiţiile în care variantele suspendării şi Shhaideh au picat, a treia variantă a fost aceea de a asuma el personal propunerea de a fi premier. ”Liviu Dragnea a fost prima propunere. Am explicat de ce nu pot da curs, nu vreau să merg acolo forţând o lege”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că PROPUNEREA ESTE Sorin Grindeanu.

Propunerea sa a întrunit şi votul Comitetului Executiv Naţional.

”În aceste condiţii am propus colegilor mei după ce înainte m-am consultat, înaintea şedinţei, cu domnul Tăriceanu şi a fost de acord cu această propunere a noastră, să fie Sorin Grindeanu. Din câte ştiu nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că e KGB, poate se descoperă că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios. L-am rugat pe domnul Tăriceanu ca după ce – probabil va avea şi el o conferinţă de presă – să vină aici şi împreună să trimitem oficial această adresă prin care îi transmitem şi pe care o ducem că este propunerea noastră”, a susţinut social-democratul.

Image result for SORIN GRINDEANU POZE

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.