DECIZIE RADICALĂ ! Cel mai mare SUPERMARKET din România se TRANSFORMĂ în magazin de electronice. ANUNŢUL care A SOCAT INTREAGA LUME

DECIZIE RADICALĂ ! Cel mai mare SUPERMARKET din România se TRANSFORMĂ în magazin de electronice. ANUNŢUL care A SOCAT INTREAGA LUME

DECIZIE RADICALĂ ! Cel mai mare SUPERMARKET din România se TRANSFORMĂ în magazin de electronice.

ANUNŢUL care A SOCAT INTREAGA LUME

Acţionarii acestui supermarket sprijină planul de scindare într-o companie de alimente şi una de electronice

Acţionarii Metro au votat în favoarea planului de scindarea a retailerului german în două companii, una pentru vânzarea en gros şi hipermarkeuri pentru alimente şi alta pentru electronice, scrie Reuters.

Metro, un conglomerat cu 2.000 de magazine în 29 de ţări, s-a restructurat de-a lungul anilor, concentrându-se pe electronicele de consum şi vânzarea directă din depozit. Compania a vândut departamentul de magazine Kaufhof şi supermarketurile Real din estul Europei.

Compania a raportat, luna trecută, un profit mai mic decât cel aşteptat, în ciuda trimestrului care a coincis cu sărbătorile de iarnă. Profitul a fost afectat de afacerea cu hypermarketuri şi de vânzarea en-gros.

Metro intenţionează să listeze separat afacerea cu mâncare la bursa, la mijlocul anului, grupul păstrând numele de Metro, în timp ce firma de electrocasnice Media-Saturn va fi redenumită Ceconomy.

„Vom fi mai deschişi la parteneriate şi, poate, la achiziţii şi fuziuni”, a declarat directorul executiv, Olaf Koch, în cadrul unei întâlniri anuale a acţionarilor.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.