Publicitate

DECLARATIA SOCANTA a lui Liviu Dragnea despre ”Cuminţenia pământului”

DECLARATIA SOCANTA a lui Liviu Dragnea despre ”Cuminţenia pământului”
Publicitate

DECLARATIA SOCANTA a lui Liviu Dragnea despre ”Cuminţenia pământului”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu încurajează Guvernul actual să cumpere opera ”Cuminţenia pământului”, el arătând că demersul în acest sens făcut de Executivul Cioloş ridică semne de întrebare din punct de vedere al legalităţii şi transparenţei.

Întrebat care este abordarea sa referitor la ce ar trebui să se întâmple cu capodopera lui Brâncuşi, Dragnea a răspuns: ”Din câte am înţeles, dacă s-ar fi căutat cum trebuie, s-ar fi găsit documentele care atestau că este deja proprietatea statului român. Pe de altă parte, această operă, ca şi altele, trebuie să fie recuperată, dar printr-o procedură legală şi transparentă”.

El a arătat că ceea ce a făcut Guvernul Cioloş referitor la ”Cuminţenia pământului” nu a fost ”nici legal, nici transparent” şi a menţionat că acest fapt va fi analizat de către comisiile de specialitate din Parlament.

Dragnea a mai spus că nu încurajează achiziţia operei de către Guvernul actual.

”Eu nu încurajez aşa ceva, nu am încurajat nici ce a făcut Guvernul trecut. Până la urmă a încasat nişte bani şi nu ştiu cum să-i dea înapoi la oameni. Nu încurajez ca un Guvern să se implice în aşa ceva, să promoveze această colectă naţională, să strângă o sumă de bani pe care să nu mai ştie cum să o dea înapoi– pune un semn de întrebare asupra guvernului acestei ţări”, a conchis Dragnea.

În programul sesiunii extraordinare din ianuarie a Camerei Deputaţilor intră dezbaterea şi votul privind cele două ordonanţe de urgenţă privind achiziţia sculpturii ”Cuminţenia pământului”. Potrivit unor surse social-democrate, acestea ar urma să fie respinse.

Întrebat ce se va întâmpla cu cele două ordonanţe care privesc Cuminţenia Pământului şi care fac parte din ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor, Dragnea a răspuns: ”Ele vor avea rapoarte în comisii şi vor ajunge în plen. O să aşteptăm rapoartele comisiilor. Acolo trebuie o analiză serioasă, să vedem care au fost procedurile de achiziţie, dacă au fost respectate prevederile legale, cum s-au făcut negocierile, adică…sunt nişte întrebări care au fost ridicate în ultimele luni şi la care trebuie să dăm răspuns. În funcţie de aceste rapoarte, sigur, plenul va hotărî”.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.