Publicitate

DESERTUL UCIGAS pe care si TU IL CONSUMI, INTERZIS în supermarketurile din Italia

DESERTUL UCIGAS pe care si TU IL CONSUMI, INTERZIS în supermarketurile din Italia
Publicitate

ALARMANT ! INTERZIS în supermarketurile din Italia

DESERT cancerigen !

DESERTUL UCIGAS pe care SI TU IL CONSUMI, INTERZIS în supermarketurile din Italia

Crema de ciocolată Nutella, produsă de compania Ferrero, a fost scoasă din supermarket-urile din Italia. Cauza o reprezintă unele descoperiri recente  care au scos la iveală faptul că anumite substanţe din compoziţia uleiului de palmier folosit în fabricarea cremei de ciocolată ar putea fi cancerigene, scrie Business Insider.

În mai, Autoritatea Europeană a Standardelor Alimentare a anunţat că substanţele găsite în uleiul de palmier sunt cancerigene. Insitutuţia a avertizat că şi un consum moderat al substanţelor respective reprezentă un risc pentru copii, iar din cauza lipsei unor date definitive, niciun nivel nu poate fi considerat sigur.

Uleiul de palmier se găseşte în sute de alimente ale unor brand-uri foarte folosite, inclusiv ciocolata Cadbury şi chiar Ben & Jerry, dar Nutella nu s-a confruntat până în prezent cu reacţii negative din partea consumatorilor.

Mai mulţi retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanţ de supermarket-uri din ţară, Coop, au retras crema de ciocolată Nutella ca o măsură de precauţie.

Ca răspuns, Ferrero a lansat o campanie în încercarea de a-şi linişti clienţii că produsele sale sunt sigure.

Ferrero insistă asupra faptului că decizia de a păstra uleiul de palmier în compoziţia cremei de ciocolată Nutella, în ciuda temerilor de siguranţă, este o decizie luată în funcţie de calitate şi nu de cost. Ingredientul este folosit pentru a răspândi textura netedă despre care se spune că nu poate fi atinsă prin folosirea altor uleiuri.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.