Publicitate

EFECTELE PERVERSE ale legii hipermarketurilor. “Va fi un măcel”- CONSUMATORUL PIERDE ! CINE CASTIGA ?

EFECTELE PERVERSE ale legii hipermarketurilor. “Va fi un măcel”- CONSUMATORUL PIERDE ! CINE CASTIGA ?
Publicitate

Promulgarea legii hipermarketurilor, votată în unanimitate de deputaţi şi aflată acum pe masa Preşedintelui Klaus Iohannis, îi găseşte pe majoritatea celor implicaţi complet nepregătiţi, deşi o parte dintre articole intră în vigoare la 3 zile de la publicare în Monitorul Oficial. Marii retaileri susţin că va trebui să renunţe la mare parte dintre producătorii locali, că micii retaileri vor avea mari probleme, iar preţurile vor creşte. Efectele se vor vedea spre final de an.
“Va fi un măcel. Dacă cineva ar fi dorit o lege care să omoare producătorul român şi micul comerciant, atunci aceasta este legea”, a declarat Călin Costinaş, director general adjunct Profi Rom Food, în cadrul unei întâlniri cu AMRCR şi casa de avocatură Biris&Goran, care îi consiliază.

Acesta explică că, marii retaileri se vor adapta în timp la noile prevederi şi că ar putea profita de pe urma dispariţiei jucătorilor mici din piaţă. “Ca cifră de afaceri noi vom fi influenţaţi pozitiv. De asemenea, vom putea prelua micile lanţuri de magazine locale mai ieftin. Investiţiile în retail vor creşte. Problema este  că orice intervenţie a statului în relaţia dintre producători şi comercianţi este împotriva pieţei”, a declarat acesta.

Dacă nu respectă legea, comercianţii riscă să li se suspende temporar activitatea.

Taxele de raft îi bulversează pe furnizori

De ce pot dispărea micii retaileri

Eliminarea taxelor de raft îi va afecta, spun marii retaileri, în special pe micii comercianţi, prin faptul că furnizorii lor îşi vor adăuga costul serviciilor de trade marketing direct în cost ( şi implicit în preţul către comerciant).
citeste mai mult aici

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.