”Este CURATA SINUCIDERE !” Anuntul care provoaca un REAL CUTREMUR in politica romaneasca

”Este CURATA SINUCIDERE !” Anuntul care provoaca un REAL CUTREMUR in politica romaneasca

Un al doilea refuz venit de la Cotroceni ar fi unul „suicidal” pentru Klaus Iohannis, este de părere copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a ţinut să specifice că propunerea a fost una comună, cea mai bună hotărâre pentru a evita căderea României într-o criză politică majoră. „Este o decizie plină de încelepciune”, a spus şi celălalt lider al Alianţei, Daniel Constantin, care l-a felicitat pe Liviu Dragnea pentru alegere, catalogându-l pe Sorin Grindeanu drept o persoană „competentă, bine pregătită”.

La scurt timp după ce Liviu Dragnea a anunţat noua propunere de premier, liderii ALDE au salutat alegerea lui Sorin Grindeanu ca fiind una „plină de înţelepciune”, venită după „decizia incorectă de ieri a preşedintelui”. Copreşedintele partidului, Daniel Constantin, a apreciat că Grindeanu este o persoană „competentă, bine pregătită, capabilă să pună în practică programul de guvernare”.
Alături de Constantin, Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să precizeze că decizia în privinţa noii nominalizări a fost una comună, care vine după consultări şi discuţii reciproce.
„Această soluţie politică la care noi am ajuns, o nouă nominalizare, este răspunsul politic pe care noi am găsit de cuviinţă să-l dăm ca urmare a crizei politice care s-a declanşat, ca urmare a refuzului nemotivat al preşedintelui. Am considerat că mai mult decât o luptă a orgoliilor, punem mai presus de toate interesul naţional. (…) Dacă preşedintele refuză şi a doua oară e clar că nu urmăreşte altceva decât amplificarea crizei politice, un joc de putere, şi ştim ce avem de făcut într-o asemenea situaţie, sper să nu fim nevoiţi să ajungem la adâncirea crizei politice”, a declarat Tăriceanu în urma anunţării noii propuneri de premier a PSD.
Copreşedintele ALDE a mai spus că membrii coaliţiei au ales soluţia menită să detensioneze situaţia şi să se concentreze pe aplicarea programului electoral al PSD şi a accentuat că un al doilea refuz al lui Iohannis ar fi un gest „suicidal” pentru preşedinte.
„Apreciz foarte clar şi fără drept de echivoc că (n.r.: un al doilea refuz) ar fi un gest suicidal al preşedintelui şi atunci singura soluţie care ne-ar mai rămâne la dispoziţie ar fi să declanşăm suspendarea, dar nu vreaau să ajungem în această situaţie, să fie foarte clar. (…) Ne-am consultat, a fost o decizie comună. În seara aceasta vom trimite oficial propunerea de nominalizare. Nu pot să avansez nimic decât atunci când preşedintele face anunţul oficial”, a conchis Tăriceanu.
Sorin Grindeanu, fost ministru al comunicaţiilor, este noua propunere de premier pe care PSD i-o face preşedintelui Klaus Iohannis. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea la finalul Comitetului Executiv al Partidului. „E o mare responsabilitate. Am avut o rugăminte faţă de preşedintele partidului de a-mi fi alături”, a spus Grindeanu imediat după anunţul lui Dragnea.
Liderul PSD a precizat că partidul a avut mai multe variante – să declanşeze suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, să menţină propunerea iniţială, Sevil Shhaideh, sau să meargă cu un nou nume. Dragnea a arătat că social-democraţii i-au propus să îşi asume el însuşi funcţia, dar a refuzat pentru că nu a vrut să forţeze o lege, deşi aceasta este neconstituţională şi nedreaptă.
Şeful PSD a adăugat că a discutat cu liderii ALDE despre propunerea lui Sorin Grindeanu, iar aceştia au fost de acord. Dragnea a precizat că a încercat să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis, însă preşedintele nu i-a răspuns.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.