Publicitate

EXCLUSIV ! Ilie Nastase INVITAT ACUM de Trump la el acasa !

EXCLUSIV ! Ilie Nastase INVITAT ACUM de Trump la el acasa !
Publicitate

Londra, primul lider din istoria ATP,  Ilie Năstase (70 de ani), a urmărit pas cu pas alegerile din Statele Unite, câştigate de Donald Trump în faţa democratei Hillary Clinton, şi a comentat pentru ProSport, în urmă cu puţin timp, rezultatele scrutinului prezidenţial. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, actual căpitan nejucător al echipei de FedCup, l-a cunoscut pe Donald Trump în perioada în care locuia la New York.

  • Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press.
  •  Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, telefonându-i contracandidatului său să-l felicite. Americanii au ales pe 8 noiembrie cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

Domnule Năstase, într-un interviu pentru ProSport acordat în urmă cu câteva luni ne spuneaţi că şansele sunt egale la alegerile din SUA. V-a surprins acest rezultat?
Să ştii că a câştigat ăla mai şmecher, mai bogat, ăla cu un discurs mai colorat. Mie mi-a plăcut toată campania lui, una pentru capitalişti. Şi a avut rezultat, cred că o să facă lucruri bune pentru americani. Bine, după ce am sesizat în ultima vreme, mă aşteptam să câştige, dar scorul a fost destul de strâns. E bine şi pentru noi.

Pentru noi de ce?
Pentru că îl va schimba, sper eu, cât mai repede, pe ambasadorul Statelor Unite de la Bucureşti (n.r.- Hans Klemm). Asta ar fi cea mai bună mişcare, una care ne interesează pe noi. Îl tot aud că spune că suntem o ţară de corupţi, face tot felul de greşeli, mă rog, e om şi el, dar sper să-l schimbe cât mai repede. El spune că suntem corupţi, vede paiul din ochii noştri, dar nu vede bârna din ochii lui. Să se uite mai bine la Microsoft… Nu mai pot să vorbesc, sunt la Londra.

“Corupţia înseamnă o deturnare a resurselor publice, un furt al unor resurse care ar putea fi dedicate unor proiecte importante naţionale. În cazul României, ar putea fi vorba despre dezvoltarea infrastructurii naţionale, şosele, căi ferate, energie. Sau ar putea fi dedicate protejării resurselor naturale ale României, inclusiv pădurile, sau sectorului Sănătăţii, care este în mare nevoie de resurse suplimentare, şi, de asemenea, învăţământului. Ori de câte ori are loc un act de corupţie în sectorul public, un furt din bogăţia naţională a României — este vorba despre acei bani care ar fi putut fi folosiţi pentru acele priorităţi naţionale. Ca o consecinţă — împiedică creşterea economică, dezvoltarea României, este un obstacol în calea apariţiei şi dezvoltării acelei clase de mijloc. Corupţia încetineşte tot procesul de dezvoltare a României”, a spus Hans Klemm, la un eveniment organizat de europarlamentarul Monica Macovei, dedicat anticorupţiei în sectorul de business.

Aş vrea să vă mai întreb totuşi când şi unde l-aţi cunoscut pe Donald Trump?
La New York, cât timp eu am stat acolo, venea la meciurile noastre de la US Open, îi place foarte mult tenisul. Nu lipsea într-o perioadă deloc. Apoi m-am împrietenit cu el, m-a tot invitat acasă la el, în Florida, unde avea mai multe terenuri de tenis. Am tot jucat cu el, acum 20 de ani. îmi arăta cât de bine joacă tenis. Şi juca bine, ştie jocul, are un backhand curat…

Ca Wawrinka?
Haha, nici chiar aşa. Fata lui, Ivanka, juca de atunci cu Martina Navratilova. Cred că e bine pentru americani că a câştigat Trump alegerile. Eu îl felicit!

O ultimă întrebare: cum i vă veţi adresa dacă o să-l întâlniţi?
Donald, Donald! Doar nu o să-i zic Domnule Preşedinte!? Şi el îmi zicea Nasty, Nasty, Nasty… Donald, Donald! Sunt la Londra, trebuie să închid.

70 de ani are Donald Trump

70 de ani e vârsta lui Ilie Năstase

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.