Publicitate

EXCLUSIV-VESTE senzaţională pentru Lucian Bute ! Anunţul OFICIAL făcut astăzi

EXCLUSIV-VESTE senzaţională pentru Lucian Bute ! Anunţul OFICIAL făcut astăzi
Publicitate

PRIMA REACŢIE: “Intenţionez să urc în ring la începutul lui 2017”

Bute, liber să boxeze din nou! Pugilistul a donat 50.000 de dolari pentru lupta împotriva dopajului şi a acceptat o suspendare de şase luni, care a expirat pe 6 noiembrie!

Lucian Bute este fericit că s-a terminat în sfârşit scandalul de dopaj în care a fost implicat şi anunţă că va reveni în ring începând cu anul 2017.

“A fost cea mai dificilă bătălie a carierei mele, una care a lăsat răni adânci. Nu am căutat niciodată să am un avantaj incorect faţă de adversari şi sunt mulţumit că autorităţile Districtului Columbia şi WBC au examinat problema cu obiectivitate şi au caracterizat drept neglijenţă folosirea unui supliment nutriţional contaminat. Voi continua să lupt pentru un box curat şi pentru implementarea regulilor FDA în industria suplimentelor astfel ca situaţii de acest fel să fie evitate.

E timpul să merg mai departe după luni de incertitudine şi de luptă cu ideea că am fost acuzat de dopaj după egalul cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC World (la categoria supermijlocie, n. red.). Sunt mulţumit şi uşurat pentru înţelegerea la care am ajuns săptămâna aceasta cu Comisia de box din Washington DC: voi face o donaţie de 50.000 de dolari programului WBC/WADA şi accept cele şase luni de suspendare a licenţei, retroactiv, începând cu 6 mai 2016. Intenţionez să îmi continui cariera şi să urc din nou în ring la începutul lui 2017. Am fost copleşit de dragostea şi susţinerea fanilor mei în timpul acestei afaceri. Vă mulţumesc din inimă”, a fost mesajul postat de Lucian Bute pe contul său de Instagram.


Lucian Bute a scăpat de ”marota dopajului” şi este liber să urce din nou în ring. Comisia districtului Columbia (SUA), care a judecat cazul, a acceptat explicaţiile boxerului român şi ale avocaţilor săi şi a dictat o suspendare de numai şase luni, exact perioada care trecuse de la meciul de titlu cu Badou Jack.  Bute a fost de acord să încheie afacerea printr-un astfel de verdict şi a donat în plus 50.000 de dolari în contul versiunii WBC, pentru lupta împotriva dopajului.

Bute va boxa din nou în 2017, declaraţia sa fiind că încă nu a renunţat la ideea de a deveni campion mondial.

În luna august, Comisia de box şi lupte a districtului Columbia a anunţat că proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanţii Comisiei pentru a explica circumstanţele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare drastică.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de creştere a anduranţei şi a masei musculare. Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

Meciul dintre Bute şi Jack s-a terminat la egalitate, aşa că centura WBC a rămas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină.

Lucian Bute a deţinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de nouă ori. Boxerul originar din Pechea are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.