Publicitate

FENOMEN INEDIT MAINE ! ECLIPSA DE LUNA va putea fi observată MAINE din România ! IATA la ce oră !

FENOMEN INEDIT MAINE ! ECLIPSA DE LUNA va putea fi observată MAINE din România ! IATA la ce oră !
Publicitate

FENOMEN INEDIT MAINE !

ECLIPSA DE LUNA va putea fi observată MAINE din România ! IATA la ce oră !

Eclipsa Lunii se produce atunci când Soarele, Pământul şi Luna se aliniază, în timp ce Terra se află în mijloc. Acestă poziţie face ca umbra Pământului să se poziţioneze pe suprafaţa astrului selenar provocând o eclipsă a Lunii, notează Daily Mail. 

Sâmbătă dimineaţa, 11 februarie 2017, va avea loc o eclipsă de Lună, iar suprafaţa Lunii se va afla în penumbră. La câteva ore după acest eveniment, cometa 45P se va afla la cea mai apropiată distanţă faţă de Pământ. Astfel, luna februarie va fi plină de evenimente astronomice importante.

În timpul unei eclipse în penumbră, doar umbra mai difuză a Pământului se poziţionează pe suprafaţa Lunii. Dacă cerul va fi senin, Luna va căpăta o nuanţă de gri închis în timpul eclipsei. În Bucureşti, Luna în penumbră va putea fi vizibilă începând cu 11 februarie 2017 de la ora  00:34, va atinge apogeul la ora 02:43 şi se va termina la 04:53.

În aceiaşi perioadă, cometa 45P va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ. ,,Cometa 45P, vizibilă după apus în ultimele două luni, va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ pe 11 februarie când se va afla la 0,08 unităţi astronomice (11 milioane de kilometri) de Pământ,” informează NASA.

Tot în această noapte este vizibilă şi “Luna de zăpadă”, luna plină din februarie. Numele este legat de timpul în care apare, răstimpul căderilor masive de zăpadă.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.