Publicitate

GROAZA IN AVION ! O cursă Tarom de la Bucureşti nu a putut ateriza pe Aeroportul Timişoara

GROAZA IN AVION ! O cursă Tarom de la Bucureşti nu a putut ateriza pe Aeroportul Timişoara
Publicitate

O cursă Tarom de la Bucureşti spre Timişoara, cu 21 de pasageri la bord, s-a întors, marţi, la Otopeni, pentru că nu a putut să aterizeze pe aeroportul timişorean din cauza ceţii dense.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Timişoara, ceaţa densă cu vizibilitate de 100 de metri a afectat un zbor.

Este vorba de cursa Tarom 601 Bucureşti – Timişoara, cu 21 de pasageri la bord, care s-a întors la Otopeni pentru că nu a putut ateriza pe aeroportul din “Capitala Banatului”, fiind necesară o vizibilitate de minim 300 de metri.

Din acest motiv, cursa retur, Timişoara – Bucureşti, care ar fi trebuit să decoleze la ora 08.30, este întârziată.

“Până la această oră, celelalte zboruri programate au decolat şi au aterizat conform programului. În plus, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, mai multe curse cu destinaţia Cluj şi Sibiu au aterizat la Timişoara, din cauza condiţiilor nefavorabile (ceaţă) de la aeroporturile de destinaţie. Este vorba de cursele WizzAir Bergamo – Cluj, aterizat pe Timişoara la ora 00:35, WizzAir Paris-Cluj, aterizat pe Timişoara la ora 00:29, WizzAir Londra-Sibiu, aterizat pe Timişoara ora 01:37 şi Lufthansa Munchen-Sibiu, aterizat pe Timişoara ora 01:26”, afirmă reprezentanţii aeroportului timişorean.

Aeroportul Internaţional Timişoara deţine cel mai performant sistem din ţară de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă.

“Însă, aceste dotări trebuie corelate şi cu dotările tehnice ale aeronavelor, precum şi cu nivelul de calificare al piloţilor, toate aceste fiind condiţii obligatorii pentru aterizarea şi decolarea în condiţii de vizibilitate redusă. Pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri de 15-20 de minute din cauza operaţiunilor de degivrare şi antigivrare care se fac la aeronave, înainte de decolare”, susţin reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.