HALUCINANT ! Autorii legii “dării în plată” AU SUPRAESTIMAT numărul beneficiarilor DE… 400 DE ORI !

HALUCINANT ! Autorii legii “dării în plată” AU SUPRAESTIMAT numărul beneficiarilor DE… 400 DE ORI !

Parlamentarii nu sunt obligaţi să realizeze studii de impact când întocmesc proiecte de lege, precizează deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată.

Politicianul vine astfel să contracareze opinii potrivit cărora înainte da a legifera ceva este bine să te gândeşti la efecte mai ales în domeniul economic, financiar-bancar. Să se gândească alţii, sugerează dânsul. Din punct de vedere legal, tind să cred că are dreptate, nu am cunoştinţă de vreun act normativ care să te oblige la bun simţ. Sunt şi multe alte legi în vigoare adoptate fără studii de impact, sau în care studiile de impact nu au jucat vreun rol în sensul că au fost ignorate cu desăvârşire, considerându-se că voinţa politică este suficientă.
În cazul particular al legii DIP , dl.deputat susţine că BNR trebuia să vină cu „o cifră”- Dar BNR? A prezentat vreo cifră estimativă cu referire la potenţialul efect al legii?” întreabă domnia sa cu reproş.Adevărul e că BNR nu a venit cu o cifră, pentru că nimeni pe lumea asta nu poate estima numeric efectele unei legi atât de rudimentare precum aceasta.

Unde sunt,domnilor, restul de 945.000, respectiv 795000 de beneficiari ai dării în plată? Aşteaptă să se lămurească cu impozitul? Până una alta realitatea arată ca valid următorul studiu de impact: Beneficiarii (în sensul de procese) al legii dării în plată sunt de 400 de ori mai puţini decât aşteptările iniţiatorilor.

Citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.