Publicitate

IATA cum se cheltuie BANUL PUBLIC ! Bani scoși din morminte pentru a fi risipiți pe căpușe

IATA cum se cheltuie BANUL PUBLIC ! Bani scoși din morminte pentru a fi risipiți pe căpușe
Publicitate

IATA cum se cheltuie BANUL PUBLIC ! Bani scoși din morminte pentru a fi risipiți pe căpușe

Peste patru milioane de lei au fost cheltuiți fără respectarea legii, conform Curții de Conturi, de Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) din București în perioada ianuarie 2014-decembrie 2015. Sumele urmează să fie recuperate de la fosta conducere a administrației.

Neregulile principale au constat în modul cum ACCU, sub conducerea lui Cornel Popa, a realizat dezinfecția și achiziții de arbori. Acesta este cunoscut pentru faptul că a fost denunțătorul lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei acuzat de fapte de corupție.

Mai exact, inspectorii de la Curtea de Conturi au constatat că în cimitirile din Capitală s-a făcut prea multă dezinfecție, uneori și de două ori în aceeași zi. Firma care a benefiat de aceste contracte a fost Wassam SRL, care a primit peste 2,5 milioane de lei din sumele cheltuite aiurea de ACCU.
Spre exemplu, în 2014 Cornel Popa a divizat patru contracte cu o valoare totală de 160.000 de lei pentru a le atribui direct către societatea menționată anterior. Inspectorii au depistat că, în baza înțelegerilor financiare, Wassam SRL dădea cu substanțe chiar și de două ori pe zi. “Prin încheierea contractului pentru combaterea căpușelor s-a încercat doar crearea unui cadru legal pentru efectuarea unor tranzacții, pentru care există indicii că sunt nereale în fapt”, scriu inspectorii.

Cornel Popa a explicat că a avut nevoie de mai multe contracte pentru că în Dicționarul Explicativ (DEX) deratizarea, deparatizarea, dezinfecția și dezinsecția au sensuri diferite.

Din cele patru milioane de lei cheltuiți greșit, o sumă mai mică, (48.082 lei) s-a risipit pe achiziția de arbori care apoi au fost lăsați să se usuce. Copacii au fost achiziționați de la Cris Garden și Total Green Serv. Cele două societăți au plantat 1.084 de arbori și arbuști care s-au ofilit după câteva zile.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.