Publicitate

IMAGINEA de ieri a Marii Negre care A FACUT FURORI PE INTERNET

IMAGINEA de ieri a Marii Negre care A FACUT FURORI PE INTERNET
Publicitate

Dan Cristian Mihăilescu este artistul care a făcut din fotografierea Mării Negre o pasiune. El a postat ieri, pe pagina sa de Facebook, imagini superbe cu spectacolul oferit de marea care s-a colorat în turcoaz.

Explicaţiile specialiştilor sunt simple. În funcţie de cantitatea de sedimente pe care le varsă Dunărea în mare, de substratul mării, de microalgele ce trăiesc şi se dezvoltă în apa mării, de felul în care razele soarelui se oglindesc pe luciul apei apar aceste culori care continuă să uimească.

În 1973, specialiştii de la Institutul de Meteorologie şi Hidrologie publicau monografia hidrologică a Mării Negre în zona litoralului românesc şi au furnizat primele explicaţii ştiinţifice. În nord-vest, datorită aportului râurilor, Marea Neagră are culoarea albastru-verzui; în centru şi în est are culoarea verde-albastru, cu o transparenţă de 5-12 metri. La gurile râurilor, marea este galben-verzuie, cu o transparenţă de 1-3 metri.

În largul îndepărtat, acolo unde există o apă limpede cu transparenţe mai mari de 13 metri, culoarea trece de la albastru deschis spre albastru. În est, transparenţa apei mării ajunge până la 28 metri.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.