LOVITURA DE TEATRU ! Dupa 2 ani de inchisoare, Dan Voiculescu primeste VESTEA care il DARAMA COMPLET !

LOVITURA DE TEATRU ! Dupa 2 ani de inchisoare, Dan Voiculescu primeste VESTEA care il DARAMA COMPLET !

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu. Judecătorul a stabilit că acesta poate face o nouă solicitare abia în septembrie 2017, însă decizia nu este definitivă. Voiculescu se află încarcerat din august 2014 la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorul DNA a cerut anularea zilelor de detenţie câştigate de Voiculescu prin redactarea de „lucrări ştiinţifice”, argumentând că deţinutul nu avea cum să scrie un număr de 11 cărţi în 12 luni şi că nu există un pontaj pentru munca depusă şi nici bibliografie pentru acest lucrări.

Cererea de eliberare făcută de fostul senator Dan Voiculescu a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, acesta având posibilitatea de a face o nouă solicitare în septembrie 2017. Decizia Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă.

“Comisia de liberări a amânat discutarea cererii pentru o perioadă de zece luni. (…) Comisia a reţinut că o parte importantă din fracţia minimă legală o reprezintă zilele câştigate ca urmare a unor lucrări ştiinţifice şi că nu a fost atins scopul pedepsei. (…) În condiţiile în care comisia a admis că e împlinită fracţia înseamnă că e mai puţin important din ce se compune perioada. Eu cred că această comisie şi-a depăşit atribuţiile atunci când spune că scopul pedepsei nu a fost atins (…) A dat dovezi temeinice de îndreptare (…) A avut o atitudine corectă faţă de muncă. S-a preocupat să scrie lucrări astfel încât să se considere o perioadă executată şi din punct de vedere al lucrărilor ştiinţifice.(…) Nu este loc de aprecieri subiective. Nu a fost niciodată sancţionat disciplinar. Operează o prezumţie de îndreptare, avem dovezi temeinice. (…) Cât priveşte lucrările ştiinţifice, un număr de 27 de cărţi scrise din 78 până la data încarcerării.

Domnul Voiculescu nu s-a apucat de scris în penitenciar, a făcut asta de o viaţă. Nimeni, cred eu, nu poate să pună la îndoială pregătirea academică a domnului Voiculescu”, a declarat Florian Surghie, avocatul lui Dan Voiculescu.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.