Publicitate

LOVITURA TERIBILA pentru Hillary Clinton ! Cine s-ar fi asteptat ?

LOVITURA TERIBILA pentru Hillary Clinton ! Cine s-ar fi asteptat ?
Publicitate

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite a iniţiat o anchetă în cazul emailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american.

Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de email privat în timp ce era secretar de Stat.

“Anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate”, a transmis Biroul directorului FBI James Comey, conform BBC News.

“În legătură cu un caz separat, FBI a aflat despre existenţa unor mailuri care trebuie investigate… Am fost de acord ca FBI să declanşeze procedurile adecvate de investigare pentru a se stabili dacă aceste mesaje conţin informaţii clasificate şi dacă sunt relevante”, precizează James Comey, conform NBC News.

Surse citate de publicaţia The Washington Examiner au declarat că un document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, ori de la colaboratori ai acesteia a fost găsit într-un server din România. Note informative din ancheta de un an a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în cazul atacurilor cibernetice care au vizat sisteme ale fostului secretar de Stat Hillary Clinton, candidatul democrat la funcţia de preşedinte, sugerează că grupuri independente au depistat documente clasificate cu caracter militar într-un server aflat în România. Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Examiner, ancheta FBI a depistat că un martor a cărui identitate nu a fost dezvăluită s-a consultat în august 2015 cu politicianul republican Newt Gingrich despre modul în care puteau fi analizate informaţiile obţinute prin atacurile hackerilor asupra serverului lui Hillary Clinton. În această operaţiune privată de evaluare ar fi fost implicat şi un membru al Comisiei Judiciare a Senatului SUA. Gingrich a luat legătura cu organizaţia Judicial Watch, care a oferit 32.000 de dolari pentru efortul de analizare a informaţiilor în februarie-martie 2016. Proiectul a constat în verificarea informaţiilor obţinute din serverul lui Hillary Clinton şi din cel al consilierului său Sidney Blumenthal. Compania angajată pentru acest efort a depistat “un document Excel conţinând numele unor cunoscuţi ori presupuşi militanţi islamişti din Libia” într-un server din România. O parte a fişierului fusese scrisă în Rusia.

Un hacker român a spart mailul lui Blumenthal în anul 2013, dezvăluind în premieră adresa privată utilizată de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat, situaţie care a generat critici intense la adresa politicianului democrat. În timpul polemicilor, susţinătorii lui Hillary Clinton au dat asigurări că niciun document clasificat nu fusese compromis. Conform FBI, subsecretarul de Stat Patrick Kennedy ar fi exercitat presiuni pentru declasificarea unor documente secrete sustrase din emailul lui Hillary Clinton, probabil în tentativa de a nu fi acuzată de periclitarea securităţii prin utilizarea unei adrese private. Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte, a acuzat-o de mai multe ori pe Hillary Clinton de încălcarea procedurilor de securitate prin utilizarea unui email privat.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.