Publicitate

MISTERUL FOTOGRAFIEI de la Revoluţie care a luat premiul Pulitzer. DE CE plângea bărbatul DEVENIT CELEBRU în întreaga lumea

MISTERUL FOTOGRAFIEI de la Revoluţie care a luat premiul Pulitzer. DE CE plângea bărbatul DEVENIT CELEBRU în întreaga lumea
Publicitate

O fotografie realizată de fotoreporterul american David C. Turnley, în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, a impresionat o lume întreagă.

În urmă cu 22 de ani, o fotografie, realizată de fotoreporterul american David C. Turnley a reuşit să ilustreze cel mai bine atmosfera din ţara noastră şi starea românilor. Era la Paris, împreună cu fratele său geamăn Peter, când a văzut la televizor ce s-a întâmplat la Bucureşti. Cei doi, unii dintre cei mai bine cotaţi fotoreporteri din lume, au venit cu un avion plin cu provizii până în Varna, Bulgaria.

Image result for fotografia de la revolutie premiata cu pulitzer

Cum au ajuns în Bucureşti, cei doi au zărit un grup de revoluţionari. „Mi-a atras atenţia un bărbat din mijlocul mulţimii fericite. Arăta semnul victoriei, dar plângea”, a povestit, pentru Libertatea.ro, Turnley.  În 1990, poza, una dintre primele imagini imortalizate, avea să-i aducă americanului prestigiosul premiul Pulitzer.

„Când am intrat în Intercontinental un bărbat aştepta în faţa uşii mele. Era chiar personajul din fotografie! Mi-a zis că se numeşte Constantin Avram şi că a văzut în presă că poza fusese premiată. Mi-a zis că soţia sa era paralizată şi în ziua când a fost realizată poza el tocmai se întocea acasă, de la fabrică. Se gândea la soţie, era bucuros că scăpaseră de Ceauşescu. A văzut trecând, însă, un camion cu cadavrele celor împuşcaţi. De aceea plângea. Se gândea la persoanele care muriseră. Nu mai ştiu nimic de el, de la acea întâlnire”, a povestit Peter Turnley, fratele lui David.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.