MOTIV HALUCINANT ! DE CE vor autoritatile sa-l ARESTEZE pe Sebastian Ghita ?

MOTIV HALUCINANT ! DE CE vor autoritatile sa-l ARESTEZE pe Sebastian Ghita ?

Oficial, cel mai cautat roman.

Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva

Sebastian Ghita a devenit oficial cel mai cautat roman. Fostul parlamentar a fost dat in urmarire generala dupa ce judecatorii instantei supreme au decis sa emita in lipsa lui un mandat de arestare preventiva.

“Poate e grav bolnav, sau poate a murit“, a incercat avocatul sa-i justifice absenta politicianului, cercetat pentru acuzatii de coruptie. Pe langa libertate, Sebastian Ghita pierde si proprietati de 13 milioane de euro, depuse in contul cautiunii.

Sebastian Ghita si-a pierdut mandatul de deputat, pentru ca nu a mai fost ales in actualul parlament si a primit unul de arestare preventivain lipsa. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie au decis ca politicianul acuzat intre altele de dare de mita, trafic de influenta si santaj a disparut nejustificat. Au schimbat astfel controlul judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva.

Pe Sebastian Ghita parca l-a inghitit pamantul. O recunoaste chiar si avocatul sau care spune ca nu a mai primit niciun semn de la el din 16 decembrie. Intre timp, a lipsit nejusitificat de doua ori de la intalnirea cu politia asa cum il obliga masura impusa in cazul sau, controlul judiciar pe cautiune.

“IGPR arata ca nu exista date ca acesta a parasit teritoriul tarii. Se face afirmatia ca se sustrage. Si eu pot spune ca a murit, ca are o infirmitate care il impiedica sa vina, si eu pot face afirmatii, insa nu pot dovedi. Nici DNA nu poate dovedi reaua credinta” (Sursa: Bogdan Micu, avocatul lui Sebastian Ghita)

Procurorii anticoruptie au insa o alta versiune si sustin ca fostul deputat are un plan bine stabilit din care nu lipsesc si pretinsele dezvaluiri pe care le face in legatura cu problemele sistemului judiciar si pretinse interventii ale fostului sef de stat Traian Basescu in derularea unor anchete si procese.

“Nu exista dovezi ca este bolnav sau ca alta imprejurare nu l-a lasat sa vina in fata autoritatilor. Asta denota in mod clar ca a fugit” (Sursa: Procurorul DNA)

Pentru judecatori este insa clar: Sebastian Ghita este un fugar ce trebuie arestat. Poate contesta decizia, insa de-acum isi poate pierde nu doar libertatea, ci si parte din avere. Proprietatile in valoare de peste 13 milioane de euro puse gaj in contul cautiunii, atunci cand a fost plasat sub control judiciar, ii vor fi confiscate.

Dar cum justifica autoritatile necesitatea arestarii lui Sebastian Ghita ? Motivul pentru care au emis mandat de arestare pe numele sau, este siguranta acestui martor extrem de important, viata sa fiind in pericol in conditiile in care acesta se afle in libertate.

 

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.