NIMENI NU STIE că acest loc există în România ! Aceasta INSULA deţinuţilor care trăiesc în LIBERTATE !

NIMENI NU STIE că acest loc există în România ! Aceasta INSULA deţinuţilor care trăiesc în LIBERTATE !

Criminali, violatori, hoți stau aici !

Indiferent de gravitatea pedepsei, la Grindul Tătaru vin oameni încarceraţi pentru omor şi viol, dar şi pentru ultraj sau furt de combustibil. Toţi învaţă de la zero regulile construcţiilor sau diverse meşteşuguri şi speră să-şi găsească mai uşor de muncă atunci când vor fi liberi.

Au furat, au dat în cap, au violat sau au luat o viață. Nu contează gravitatea faptelor. Cine are norocul să ajungă în închisoarea de pe insula Tătaru poate spune că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior. Acolo nu există gratii, condamnații se întrețin singuri și învață o meserie.

Proiectul a fost unul de succes în Norvegia, astfel că a fost implementat și la noi în țară. În apropiere de localitatea Chilia Vechem din Delta Dunării, pe insula înconjurată de canale, nuferi și păsări exotice, 90 de deținuți, cei mai mulți aflați în ultimii ani de pedeapsă, au construit locuințe din lemn, chirpici şi stuf, care servesc drept ateliere, și-au făcut cuptor de pâine și chiar panouri solare.

Au construit până și bărci și împletesc coșuri pe care le vând. Gardienii sunt și ei prezenți, însă, sunt îmbrăcați în civil ca să nu-i streseze pe pușcăriași.Condamnații nu stau acolo permanent, ci seara sunt duși cu bacul înapoi la Chilia Veche – secţia exterioară a Penitenciarului Tulcea.

Cei privați de libertate au ocazia să se bucure în voie de Deltă

„Ar fi bine dacă am putea să stăm aici tot timpul. Una e să stai 16 inşi în celulă şi alta e să fii aici, să poţi să ieşi la soare, să mai vezi şi tu o pasăre, un şarpe de apă…“,  spune, pentru adevarul.ro, un condamnat pentru furt cu tâlhărie.

În viitor acest lucru va fi posibil, pentru că autoritățile au de gând să-i mute acolo.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.