NU VEI CREDE ce DIETA a avut chinezul care A TRAIT 256 de ani !

NU VEI CREDE ce DIETA a avut chinezul care A TRAIT 256 de ani !

Secretul vieţii chinezului Li Ching Yuen, care a trăit un număr uimitor de 256 de ani, stă în hrana sa zilnică pe bază de ierburi. Prestigioasa publicaţie americană “New York Times” scria în 1930 că Wu Chung-Chieh, un profesor de la Universitatea din Chengdu, a descoperit în documentele imperiale că guvernul chinez l-a felicitat pe Li Ching-Yuen în anul 1827, cu prilejul împlinirii vârstei de 150 de ani, iar documentele de mai târziu relevă că oficialii l-au gratulat în 1877 de ziua lui la 200 de ani.

În 1928, un corespondent al “New York Times” a scris că mulți dintre bătrânii comunităţii sale aveau bunici care l-au cunoscut când erau băieți și că el era deja matur. Conform relatărilor, Li Ching Yuen a avut o carieră de fitoterapeut. Încă de la vârsta de 10 ani aduna ierburi de prin lanțuri muntoase și a deprins tainele naturii privind efectele miraculoase a ierburilor asupra longevităţii.

23 de neveste şi peste 200 de copii

În 1749, la vârsta de 71 de ani, s-a înregimentat în armata chineză, ca profesor de arte marțiale. Li a avut mult succes la femei. A fost însurat de 23 de ori şi a avut peste 200 de copii. În primii 70 de ani a adunat ierburi din Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam și Manciuria.

Secretul longevităţii

Li a fost întrebat despre secretul longevităţii sale. Acesta ar fi răspuns: „Păstrați o inimă liniștită, staţi ca o broască țestoasă, plimbaţi-vă sprinteni ca nişte porumbei şi dormiţi precum câinii.”

citeste mai mult aici

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.