OPERATIUNE FARA PREDECENT in Romania! DE CE avioanele arunca tone de peste congelat ?

OPERATIUNE FARA PREDECENT in Romania! DE CE avioanele arunca tone de peste congelat ?

10 avioane decoleaza de pe un aeroport din Banat, zboara peste padurile Banatului, in Timis si Caras-Severin, dar si peste cele din Arad, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Arges, Sibiu si Brasov, unde arunca tone de momeli pe baza de peste, congelate la -28 de grade. In ele se gasesc pastile antirabie.

O ampla campanie de toamna, de vaccinare impotriva acestei boli, a inceput in zona in baza unui program european, si este organizata de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Actiunea e gazduita de Aeroportul din Caransebes.

Potrivit specialistilor, cand momeala se dezgheata, vulpile sunt atrase de mirosul de peste si astfel inghit si pastila care le tine sanatoase, ferindu-le de turbare, noteaza expressdebanat.ro.

Rabia (turbarea) este o boala produsa de un virus care afecteaza creierul si maduva spinarii atat la animale, cat si la oameni. Rabia este o boala infectioasa acuta, determinata de virusul rabic transmis de la animale la om prin muscatura. Este o encefalomielita (boala a sistemului nervos) cu evolutie rapida si invariabil duce la deces.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.