PRABUSIREA DOLARULUI, IMINENTA ! CU CE TE VEI ALEGE DIN ASTA ?

PRABUSIREA DOLARULUI, IMINENTA ! CU CE TE VEI ALEGE DIN ASTA ?

Moneda europeană a scăzut la 4.5330 lei, în timp ce dolarul a pierdut teren în faţa leului cu 0,84%, potrivit cursului anunţat de Banca Naţională a României.

Astazi, moneda europeană se vinde la un preţ cu 0,02% mai mic faţă de luni, când un euro costa   4,5341 lei. În ceea ce priveşte dolarul, moneda americană se vinde la preţul de  3.9968 lei, cu 0,84% mai puţin în comparaţie cu anunţul din şedinţa anterioară, respectiv  4,0307 lei.

ING Bank: Leul s-ar putea apreciat vineri la 4,5 lei/euro,dacă Marea Britanie decide să rămână în UE

Moneda naţională s-a putea aprecia brusc, vineri, în cazul în care Marea Britanie decide să rămână în Uniunea Europeană, cursul urmând să încheie săptămâna la valoarea de 4,5 lei pentru un euro, iar în cazul în care Marea Britanie decide să părăsească UE, leul ar putea avea o evoluţie mai bună decât a zlotului polonez şi a forintului unguresc, se arată într-un raport al ING Bank România.

‘Leul românesc a pierdut mai puţin de 1% faţă de euro pe parcursul ultimei săptămâni şi jumătate, din cauza temerilor cu privire la o posibilă ieşire a Marii Britanii din UE. Brexit-ul ar putea extinde slăbiciunea leului, dar ne aşteptăm ca banca centrală să limiteze volatilitatea extremă a leului, în conformitate cu regimul său de flotare controlată. Dacă cetăţenii britanici votează în favoarea aderării la UE, leul ar putea recupera o parte dintre pierderile recente’, se spune în raportul Erste Group.


La sfârşitul săptămânii trecute, moneda naţională s-a apreciat în raport cu euro, cursul anunţat, vineri, de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4,5341 lei pentru un euro, cu 0,55 bani (-0,12%) mai puţin faţă de cotaţia anterioară, de 4,5396 lei/euro.

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.