PREMIERA în România ! S-a introdus PROGRAMUL DE LUCRU de 4 ZILE pe săptămână !

PREMIERA în România ! S-a introdus PROGRAMUL DE LUCRU de 4 ZILE pe săptămână !

Prima companie românească care a introdus programul de 4 zile pe săptămână ! Iata un experiment inedit !

O companie care activează în marketingul digital din România a avut curajul să introducă, pentru prima dată în țara noastră, programul de lucru de 4 zile pe săptămână, program care le oferă angajaților o zi liberă în plus în fiecare săptămână.

Noua metodă de lucru a fost introdusă la sfârșitul lunii august și este valabilă până la sfârșitul anului, urmând ca apoi managerii firmei să analizeze datele și să decidă dacă vor continua cu cele 4 zile lucrătoare pe săptămână.

Companie se numește WebDigital și reprezentanții acestei companii au luat această decizie pentru a spori eficiența angajaților. Astfel cei care lucrează la această companie sunt liberi sâmbătă, duminică și luni și beneficiază de un mini concediu la fiecare sfârșit de săptămână. „O zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanţe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea” au declarat pentru Adevarul reprezentanții WebDigital.

Ionuţ Munteanu, managerul WebDigital a mai explicat că pe parcursul a 5 zile de muncă apar cu siguranță timpi morți care pot fi eliminați dacă angajații știu că pot obține o zi liberă în plus. Astfel angajații sunt motivați să fie cât mai productivi încele patru zile lucrătoare dar se pot încărca și cu mai multă energie în ziua liberă pe care o primesc în plus.

Una din angajatele companiei a declarat că această modificare a motivat-o să se organizeze mai bine și să rezolve mai eficient sarcinile pe care le are.

În alte țări cum a fi Suedia, programul de lucru de șase ore pe zi a fost introdus deja din anul 2013 și companiile suedeze s-au declarat în marea lor majoritate, încântate de efectele programului redus, care motivează la maxim angajații. Unul din cele mai bune exemple în acest sens este compania Brath, firmă suedeză  cu 20 de angajaţi, care a raportat încasări mai mari cu aproape 100% după ce a introdus programul de lucru redus.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.