Raed Arafat-REPLICA USTURATOARE pentru Liviu Dragnea după ce acesta avansase propunerea de a fi cumpărate 3000 de salvări

Raed Arafat-REPLICA USTURATOARE pentru Liviu Dragnea după ce acesta avansase propunerea de a fi cumpărate 3000 de salvări

După ce Liviu Dragnea a declarat că sistemul de urgenţă din România trebuie tratat cu mai multă responsabilitate şi va insista pentru achiziţionarea a 3.000 de noi ambulanţe, Raed Arafat a precizat că ţara noastră nu duce lipsă de ambulanţe, ci de personal în spitale.

,În primul rând, nu consider că am lucrat, împreună cu colegii mei, cu mai puţină responsabilitate în dezvoltarea sistemului de urgenţă. Ştiu cum am preluat sistemul în 2007 şi văd unde suntem acum, sistemul însemnând inclusiv serviciul de ambulanţă, şi în mod cert diferenţa este una vizibilă şi pozitivă. A spune că serviciul de ambulanţă este cu probleme de personal este un adevăr pe care l-am spus cu toţii, însă, oricât am deschis posturi încercând să completăm personalul, problema a fost ocuparea lor. Sunt judeţe care au organizat concursuri repetate pentru medici şi asistenţi, fără să se prezinte nimeni. Deci, problema nu este de neglijenţă din partea mea sau a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ci o realitate în care trăim, prin care trecem şi pentru care încercăm să găsim soluţiile adecvate şi viabile” a transmis Raed Arafat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a mai precizat că ,,a zice că trebuie lucrat cu mai multă responsabilitate este o insinuare că până acum nu am făcut acest lucru, iar, la rândul meu şi în numele colegilor cu care am lucrat până acum, îl asigur pe domnul Dragnea că am lucrat cu foarte mare responsabilitate şi cu foarte mare atenţie ca să asigurăm, cu resursele limitate pe care le avem, un serviciu integrat adecvat cerinţelor populaţiei. Cei care spun că sunt probleme între ambulanţă şi SMURD fie vorbesc despre trecut, sau vorbesc despre probleme între anumite persoane, cum există în toate instituţiile din România, însă ei nu pot şi nu a trebui să generalizeze acest lucru asupra personalului întreg care, cel puţin pe teren, lucrează foarte bine împreună şi într-un mod armonios”.

Arafat susţine, de asemenea, că propunerea liderului PSD, Liviu Dragnea, de a achiziţiona 3.000 de ambulanţe, este un obiectiv inutil, care va duce la cheltuieli nejustificate, în condiţiile în care nu ar avea cine să lucreze pe aceste autospeciale.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.