Publicitate

”Ridica-te, Grindeanu, SE ASEAZA Dragnea !” LOVITURA DE TEATRU ! Dragnea POATE ACUM sa ocupe locul de PREMIER !

”Ridica-te, Grindeanu, SE ASEAZA Dragnea !” LOVITURA DE TEATRU ! Dragnea POATE ACUM sa ocupe locul de PREMIER !
Publicitate

Lovitură de teatru: DRAGNEA, GRAȚIAT DE ORDONANȚĂ!

Ministerul Justiției, condus de Florin Iordache, a publicat miercuri proiectul de Ordonanță de Urgență privind grațierea.

Se pare că principalul beneficiar al acestui proiect este chiar Liviu Dragnea, președintele PSD.

Potrivit art. 1, alin. 2, din proiectul Ordonanței pregătit de Ministerul Justiției, grațierea „ se aplică indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă”.

Vă reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pe baza Legii 78/2000, art. 13.

Numai că Ordonanța pregătită de Ministerul Justiției a avut grijă să-l protejeze pe Dragnea. Potrivit documentului publicat de Minister, de grațiere nu vor beneficia cei condamnați pe baza legii 78, art. 5, alineatele 1 și 3. Ordonanța „sare” tocmai alineatul 2, care este fundamentul condamnării lui Dragnea (descriind exact infracțiunile din art. 13 al Legii 78/2000). 

Astfel, președintele PSD scapă de emoții și se bucură de libertate. Acest proiect îi deschide ușa Guvernului.

În momentul în care va fi grațiat, Liviu Dragnea va putea, teoretic, să ajungă următorul premier al României, dar practic interdicția rămâne, căci grațierea nu șterge cazierul, ci doar îl scutește de anumite obligații pe perioada în cauză.

Implicațiile Ordonanței sunt mult mai mari decât cele politice pentru Liviu Dragnea, acesta având o miză personală. În cazul în care va mai primi o altă pedeapsă cu suspendare, în dosarul „Bombonica”, care se află deja pe rol în instanță, baronul de Teleorman va rămâne în libertate deoarece a fost deja grațiat.

 

Iata prevederile legislației:

Art. 5, din Legea 78/2000:

„(1) In intelesul prezentei legi, sunt infractiuni de coruptie infractiunile prevazute la art. 254-257 din Codul penal, la art. 61 si 82 din prezenta lege, precum si infractiunile prevazute in legi speciale, ca modalitati specifice ale infractiunilor prevazute la art. 254-257 din Codul penal, si la art. 61 si 82 din prezenta lege.
(2) In intelesul prezentei legi, sunt infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie infractiunile prevazute la art. 10-13.
(3) Prevederile prezentei legi sunt aplicabile si infractiunilor mentionate la art. 17, care sunt in legatura directa cu infractiunile de coruptie sau cu cele asimilate acestora.
(4) Dispozitiile prezentei legi sunt aplicabile si infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene prevazute la art. 181-185, prin sanctionarea carora se asigura protectia fondurilor si a resurselor Comunitatilor Europene. ”

Art. 13, din Legea 78/2000:

„Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

 

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.